به سايت وكالت خوش آمديد :: جستجو
صفحه اصلي درباره ما گالري عكس ارتباط با ما آرشیو حوادث آرشیو مقالات آرشیو اخبار ارسال مقاله  
ارث
کلمه مورد جستجو :
 

Vekalat.com

error: در حال حاضر هیچ نظر سنجی وجود ندارد .لطفا create one.



 

 

 

 

 

 

  مجلات تخصصي

  نحوه تنظيم دادخواست

  شوراهاي حل اختلاف

  نشاني كلانتريها

  نشاني دادسراها

 

  نشاني محاكم دادگستري

  دفاتر ازدواج و طلاق

  دفاتر اسناد رسمي

تعداد کل : 54
مشاهده
Preview [1] 2 >> Next
 
بابك
نام :
 
با عرض سلام
مدتي است پدر ما فوت كرده است و از شش خواهر و برادري كه هستيم تنها دونفرمان در ايران اقامت داريم البته مبلغ كل ارث هم بيش از دويست ميليون تومان نميشود . انحصار وراثت را گرفته ايم ولي مشكل اين است كه از چهار نفر ديگر يا وكالت نميدهند يا در دسترس نيستند كه حتي مكاتبه اي داشته با شيم تكليف تقسيم ارث در اينحالت چه ميشود خصوصا اينكه بنده بعنوان پسر ارشد ديون پدرمان را هم بايد بپردازم؟
پرسش :
 
شما می توانید درخواست تحریر ترکه را به محاکم مربوطه ارائه تا ابتدائا تحریر ترکه صورت پذیرد مقصود از تحریر ترکه تعیین مقدار ترکه و دیون متوفی است.دادگاه برای ورثه ای که غائب و در دسترس نباشد امین تعیین می نماید والا اورا از درخواست شما مطلع نموده به جلسه رسیدگی دعوت می نماید پس از تحریر ترکه با تقاضای شما یا امین غائب یا...مبنی بر تقسیم ترکه دادگاه به موضوع رسیدگی و پس از تعیین تکلیف دیون متوفی سهم هر یک از وراث را مشخص می نماید هر یک از وراث هر نوع تصرفی در سهم خود می تواند انجام دهد .اگر وراث غائب حاضر نشوند سهم ایشان بصورت امانت در اختیار امین خواهد ماند.سربازی 1/4/85
پاسخ :
 

 
حبیب زرگرپور
نام :
 
با سلام

من چند سوال حقوقی داشتم، از شما دوست عزیز تقاضای می کنم با توضیح و شرح مسایل مربوطه حقوقی ما رو در یافتن راه حل یاری کنید.

پدر اینجانب یک انبار به مساحت حدود 1800 متر داره که در حدود سال 1344 خریده. (دارای سند 6 دانگ + بنچاق) الان میخواهد که این انبار رو به دخترانش (دو خواهر بنده) و من و یکی دیگر از برادرانم (مجموعا 4 نفر از فرزندانش از مجموع 6 نفر) هبه کنه. اما چون هزینه انتقال سند، از جمله پایان کار، عوارض مختلفی که شهرداری طلب می کنه و نیز هزینه دارایی و مالیات مشاغل و ... سنگین است، عملاً امکان سند زدن به نام ما وجود ندارد.

میخواستم سوال کنم:

1- با این شرایط راهکار عملی هبه کردن به چه صورتی است؟

2- از آنجایی که پدرم نمی خواهد به یکی دیگر از برادرانمون این ملک را هبه کنه، (قبلاً از دیگر اموالش بهش داده است) آیا بعد از فوت پدر این برادرمون (که به قول معروف از الان چشمش دنبال این ملکه) می تونه تو دادگاه تقاضا کنه که سهم الارث خودشو از این ملک بگیره؟ چون سند بنام پدرمون می مومه و ما توانایی انتقال سند را با این هزینه های نداریم. به زبون ساده راهکار عملی جلوگیری از سوء استفاده برادرمون چیه، که فردا نتونه ادعایی روی این ملک کنه و ما مدارک مستند داشته باشیم که خود پدرمون نخواسته این ملک را به او هبه کنه؛ از آنجایی که از دیگر اموالش به او بخشیده.

3- در آینده برای فروش چنین ملکی چگونه می شه اقدام کرد؟ آیا اگر هبه شده باشد و سند به نام پدرمون باشه، باید انحصاروراثت بدیم. لطفا راهنمایی فرمایید.

4- از آنجایی که انبار هم ملک و هم سرقفلی داره، و هر دو متعلق به پدرمونه، باید به چه صورت اقدام کرد.

با تشکر فراوان از شما
زرگرپور
پرسش :
 
آقای زرگرپور هر چندپاسخ به سوال شما وشرح مسایل مربوط به این صورت مقدور نیست و مراجعه به وکیل را اقتضاءدارد مع الوصف به صورت کلی خواسته شما راهکارهای قانونی دارد البته در صورتیکه سند بنام شخصی باشد وایشان در قید حیات نباشند بمنظور نقل وانتقال رسمی انحصار وراثت غیر قابل اجتناب است.سربازی8/4/85
پاسخ :
 

 
رامين
نام :
 
با سلام
بعد از فوت مادرم و بعد از گرفتن گواهي انحصار وراثت جهت سه پسر و يک دختر آن مرحومه زماني که براي مشخص کردن ماليات بر ارث به اداره ماليات رفتيم با مشکلي به شرح ذيل مواجه شديم:
۱- با توجه به اينکه مقداري زمين از آن مرحومه باقي مانده است که فاقد سند رسمي است (البته لازم به ذکر است که در اداره ثبت اسناد و املاک شماره پلاک هاي زمين مشخص است و به نام مادرم مي باشد که اغز پدر خود به ارث برده است) و به همين علت اداره ماليات بر ارث طي يک نامه از اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان فشم جهت مشخص نمودن مالکيت و نيز ميزان اين مالکيت و حدود و مشخصات ملک مورد ادعا درخواست استعلام نموده است اما زماني که به آن اداره مراجعه نموديم رپيس اداره با اين تپوجيه که نفر به اندازه کافي ندارد لذا از پاسخگويي طفره رفته و اعلام نمود که بايد از خود اداره ماليات بر ارث کاربشناس بفرستند تا مسپله را بررسي کند و در برابر اصرار اينجانب بالاخره راضي شدند که مورد را به صورت کتبي به ادراه ماليات بر ارث اعلام نمايند و زماني هم که ما نامه ادراه ثبت اسناد و املاک را به اداره ماليات تحويل داديم جوابمان فقط خنده مسولين آن اداره بود زيرا گفتند اين نامه تنها براي سر کار گذاشتن شما است چون نظر کارشناس اداره ماليات در ارتباط با مشخص نمودن ميزان مالکيت و حدود و مشخصات املاک مورد ادعا را تعيين کنيم و وظيفه ما بعد از مشخص شدن مالکيت تنها تعيين مقدار ماليات مربوطه مي باشد و بدين صورت کار ما با بن بست مواجه شده است از يک طرف اداره ثبت اسناد با اين عنوان که نفر به مقدار کافي ندارد از انجام وظيفه خود شاني خالي مي کند و از طرف ديگر اداره ماليات نيز مي گويد تا مشخص شدن ميزان مالکيت کاري نمي تواند بکند.
خواهشمند است در اينمورد راهنمايي هاي لازم را مبذول فرماپيد.
با تشکر
رامين.
پرسش :
 
دوست عزیز واقعا متاسفم که برخی از مسئولین بعضی از ادارات در جایگاهی به مراتب بزرگتر از اندازه خود قرار دارند آنچه مسلم است اداره مالیات در مورد موضوع وظیفه و مسئولیتی ندارد کوتاهی و ندانم کاری در این موضوع مربوط به اداره ثبت است به مدیریا بازرسی اداره کل ثبت مربوطه مراجعه کنید امیدوارم مشکلتان رفع شود. سربازی 9/4/85
پاسخ :
 

 
جوان
نام :
 
من جواني هستم ۲۵ ساله دو سوال
۱- من در ۲ سال پيش با دختر با ۱۳۶۴ نيم سکه مهريه ازدواج نمودم که متا سفانه بعد از مدتي حدود ۶ ماه او ترک زندگي نمود البته ما نامزد بوديم متاسفانه با توجه به اينکه من با پدر نامبرده شريک کاري بودم پدرش هم اموال من که با اعتماد به ايشان داده بودم غصب نمود و دختر هم مي گويند چون به منزل نيامده شامل تميکن نميشود ولي ايشان بکارت ندارند .
حال دادگاه مهريه ايشان را قبول نموده است و من هم که حالا جواني بيکار هستم و اموالم توسط پدر نامبرده غصب شده در م رحله اعسار هستم و دادگاه هم حکم به اقساط نيم سکه در هر دو ماه داده است که متاسفانه در تجديد نظر اين رقم به هر دو ماه يک ونيم سکه تمام تغيير پيدا کرد در حالي که اعسار من ثابت شده است مگر ميشود که مبلغ بيشتر شود . بعد اگر اينجاني مهريه را در ابتداي هر قسط پداخت نکنم آيا حکم جلب بر تمام مهريه صادر خواهد شد و چگونه است ادامه شرايط حال اينکه دختر اعلام نموده است که تا پايان مهريه خود حاضر به زندگي نيست و در ضمن هم طلاق خود ررا هم نمي خواهد آيا در اين هنگام دادگاه نمي تواند راي طلاق صادر کند در حالي که ۲۲۰ سال مهريه بطول خواهد کشيد . ايا دختر مشمول نفقه خواهد شد . تکليف من در اين ۲۲۰ سال چيست ؟؟؟
ايا قانون از کشور ما رخت بر بسته است ؟؟؟ و دختري که در قبال هيچ و پوچ صاحب ۱۳۶۴ نيم سکه شده و حتي حاضر به زندگي نيست و بعد هم حالا ۲ سال است که فارغ البال به کارهاي شخصي و در منزل پدر خود سکونت دارد نميتوان کاري نمود .
آيا ايشان بدون رضايت من قادر به درس خواندن و دانشجو شدن هستن ؟؟
آيا مرض سنگ کليه که درايشان بصورت ارثي وجود داشته و در هنگام عقد گفته نشده و در حالي که در طول مدت زمان من ۷۰۰ هزار براي علاج خرج کردم باعث طلاق يا فسخ نکاح نيست ؟؟
اموال و دارايي من از جمله طلا و ساير موالم را هم دادگاه نظر داده است که بايد پس بدهد که متاسفانه در مرحله حکم اجرا دختر خانم اعلام نموده که من همه حکمه را الکي امضا ميکردم اين در حالي است که قبل از آن اعلانمود است که هديه را پس نميدهم تکليف آنها چيست آنها را پدر خودم خريده است و فاکتور ها هم به نام ايشان است .
۲-من با پدر نامبرده بصورت توافقي و شفاهي به شراکت روي اورديم که متاسفانه بعد از برهم خوردن روابط همه داراي من در دست ايشان ماند و حالا که من با کشيدن چک و وام هاي فراوان از بانکها به سر رسيد وام رسيده ام بانک آنها را از من طلب نموده است در حالي است که در بانک ضامن من نيز پدر دختر است او حالا تمام اموال خود را قبل از اجرا گذاشتن بانک بنام زن يا اقوام يا فروخته و با اعلام اينکه معسر است با شهادت ۳ نفر اعسار داده است اين در حالي است که در ان هنگام بانک ايشان را بعنوان ضامن معتبر قبول کرده و در آن موقع اموال داشته است و ايشان سرقفلي را که بصورت شراکت داشته است کپي ان را با جواز کسب سه ساله در بانک گرو گذاشته است حال تکليف بانک و وام هاي معوق چيست ؟ مگر نه انکه بايد از ضامن بگيرند ؟ حالا تکليف اين موضوع چه خواهد شد
من معسر
او هم معسر پس آخر پول بانک را کي بايد بدهد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون از شما .
با اينکه سوالات گوناگون دار ولي باشد تا بعد .
پرسش :
 
دوست عزیز پاسخ به این همه سوال حداقل 2 جلسه مشاوره لازم دارد در مجموع مشکل شما چندان هم عجیب و پیچیده نیست لطفا با تعیین وقت حضورا مراجعه نمائید. سربازی /14/4/85
پاسخ :
 

 
مهنوش
نام :
 
خانمي ۲ بار ازدواج کرده از همسر اولش ۱ پسر و ۱ دختر داشته که پسر وي قبل از مادر مرحوم شده و دختر در قيد حيات است. از همسر دوم ۱ پسر و ۲ دختر دارد. از سهم الارث همسر دوم ۱/۸ آپارتمان به وي رسيده که انحصار وراثت نشده.آيا به دخترش که از همسر اول اوست از اين سهم الارث همسر دوم تعلق مي گيرد و يا اين ۱/۸ فقط به فرزندانش که از همسر دوم هستند تعلق مي گيرد؟
پرسش :
 
دختر مورد سوال فرزند خانم مذکور بوده واز اموال ایشان ارث خواهد برد بنابراین اگر خانم مورد سوال فوت نماید از 1/8 سهم وی نیز ارث خواهد برد.سربازی 17/4/85
پاسخ :
 

 
فرهاد
نام :
 
ضمن عرض سلام و خسته نباشيد خدمت سرور گرامي جناب آقاي سربازي
سوالي داشتم در خصوص اينکه آيا ارث پدري که به تازگي به نام مادر شده و هم اکنون با ايشان زندگي مي کنم در همان منزل آيا جهت پرداخت مهريه به همسر حساب مي شود چون تنها داراي اينجانب يک منزل ارث پدري مي باشد و چيزي براي دادن مهريه ندارم دوم اينکه ايا در خصوص مهريه زندان دارد يا خير متشکرم
پرسش :
 
تنها منزل مسکونی که مدیون در آن ساکن است جزء مستثنیات دین محسوب می گردد وقابل توقیف توسط طلبکار نمی باشد در مورد سوال دوم چنانچه پس از ابلاغ اجرائیه در مهلت قانونی مهریه پرداخت نشود یا اینکه اعسار محکوم علیه احراز نگردد با تقاضای محکوم له مبنی بر اعمال ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی محکوم علیه به زندان خواهد رفت. سربازی 20/4/85
پاسخ :
 

 
elnaz
نام :
 
با عرض سلام و خسته نباشيد
دو سوال دارم اگر امکان دارد مرا راهنمايي کنيد.
۱. اگر زني فرزند نداشته باشد و همسرش هم فوت کرده باشد و همسرش يک خانه داشته باشد و کارمند قراردادي هم بوده باشد و زن مهريه اي هم در زمان زنده بودن مرد دريافت نکرده باشد. الان به زن چه چيزهايي مي رسد. ازجمله خانه ‌- مهريه - ارثيه - حقوق اي از محل کار مرد؟
از طرفي آيا از اينها به پدر مادر و يا خواهر و برادر مرد هم مي رسد؟
۲. اگر مردي بخواهد همسرش را طلاق دهد اگر هر چه اموال زندگي دارند به نام مرد باشد آيا به جز مهريه چيزي به زن مي رسد؟
پرسش :
 
به زن مهریه و ارث هر دو تعلق می گیرد منتها مهریه مقدم بر سایر دیون متوفی است یعنی در صورت درخواست زوجه ابتدا مهریه وی از ما ترک محاسبه می شود چنانچه چیزی باقی ماند از قیمت ابنیه و اشجار ارث می برد. در صورتیکه مازاد مهریه باشد بر اساس طبقات وراث سهم می برند یعنی اگر پدر یا مادر یا زوجه یا فرزند داشته باشد به نسبت سهم خود ارث می برند و الا طبقه دوم یعنی خواهر و برادر و ... ارث خواهند برد. سربازی 26/4/85
پاسخ :
 

 
مرتضی ازاذی
نام :
 
سلام
اینجانب دارای قطعه زمینی به ارث رسیده از پدرم مباشم چند سال بود که این زمین بدون استفاده مانده بود تا این که تصمیم به فروش این زمین گرفتم تازه متوجه شدیم که این زمین از سوی سازمان منابع طبیعی جزو اراضی ملی قلمداد شده است در ضمن سند این زمین سند زمان اصلاحات ارضی است
میخواستم بدانم برای باز گرداندن این زمین چه اقداماتی باید کرد
پرسش :
 
تلفني بين ساعات 16 الي 20 تماس بگيرد و جرئيات بيشتري از موضوع را اعلام كنيد تا راهنمايي ميسر شود. سربازي 4/5/85
پاسخ :
 

 
امير
نام :
 
با سلام و خسته نباشيد!
آيا ارث به خواهر و برادر ناتني متوفي نيز تعلق مي گيرد؟
پرسش :
 
خیر تعلق نمی گیرد
پاسخ :
 

 
امیر
نام :
 
ايا به خواهر وبرادر ناتني متوفي ارث تعلق مي گيرد؟
پرسش :
 
خواهر و برادر ناتني متوفي در زمره اشخاص نسبي يا سببي متوفي نيستند تا ارث ببرند. سربازي 4/5/85
پاسخ :
 

 
محمد
نام :
 
ضمن عرض سلام و خسته نباشيد
زميني مشجر(مشاع - در اطراف تهران و داراي سنر رسمي) را ۸ نفربه ارث برده اند. يکي از وراث به اندازه سهم خود زمين را فروخته است . خريدار نيز بدون اخذ رضايت ساير وراث نسبت به ديوارکشي و ساخت کلبه اي در آن زمين مشاع اقدام کرده است . خواهشمند است درخصوص سوالات ذيل مرا راهنمايي فرماييد:
۱- آيا اقدام ايشان (خريدار زمين )قانوني است ؟
۲- براي جلوگيري از اقدام ايشان و رسيدن به حقمان چکارکنيم وبه کجا شکايت کنيم ؟
۳- با توجه با اينکه ايشان نسبت به قطع بيش از ۴۰ درخت و تسطيح زمين و تغيير مسير آب جهت آبياري اقدام کرده استِ آيا مي توانيم ضرر و زيان وارده را مطالبه کنيم؟ قبلا از حضرتعالي کمال تشکر را دارم.
پرسش :
 
در صورتي كه ديون متوفي پرداخت نشده باشد كه ظاهراَ نشده است به موجب ماده 871 قانون مدني معاملات مزبور نافذ نبوده و ديان ميتواند آن را بر هم زند، و اگر هم ديون متوفي پرداخت نشده باشد نيز هر يك از وراث حق شفعه نسبت به آن پيدا خواهد نمود كه ميتواند اخذ به شفعه نموده و معامله را باطل نمايد. بله خساراتي كه توسط يكي از مالكين ملك مشاع صورت ميگيرد قابل مطالبه است در هر صورت با تقديم دادخواست توسط وكيل دادگستري ميتواند حق خود را مطالبه نمائيد. سربازي 4/5/85
پاسخ :
 

 
شيوا
نام :
 
سلام . دختري هستم 23 ساله كه دوشيزه مي باشم و از بهمن ماه 83 به عقد پسري 28 ساله درآمدم . بعد از 7 ماه رفت و آمد متوجه اخلاق هاي بد ايشان شدم ( دروغگوئي ، دهان لقي كه خلاصه ميشود در گفتن زندگي خصوصي زناشوئي به دوستان و دهان بيني ) كه با داشتن اين خصوصيات منفي زندگي ما به تلخي گرائيد و با توجه به اينكه ايشان گفته بودن قصد طلاق دادن من را دارند و من از آشنايشان شنيدم و خود ايشان هم تصديق كردند در آبان ماه 84 مهر خود را اجرا گذاشتم . با توجه به اينكه ايشان در خواستگاري گفته بودند كه خانه و مغازه اي دارند متوجه شديم كه دروغ بوده و ايشان فقط سهم الارثي دارند . من اقدام به گرفتن وكيل كردم و چند جلسه دادگاه را طي كردم كه منجر به تقسيط مهر شد . چند سوال داشتم :
1- آيا من كه دوشيزه هستم ميتوانم طلاق خود را بگيرم ؟
2- اگر من از مهر خود بگذرم ميتوانم موفق به طلاق شوم ؟
پرسش :
 
شما قانونا همسر ایشان هستید اگر دلایلی برای طلاق داشته باشید که به نظر دادگاه قابل ترتیب اثر باشد می توانید طلاق بگیرید و از بابت دوشیزه بودن هیچ منع ی وجود ندارد صرفا نصف مهریه به شما تعلق می گیرد. اگر دلایل طلاق کافی نباشد خیر نمی توانید طلاق بگیرید از وکیل خود بخواهید موارد را برایتان توضیح دهد اگر ابهامی داشتید به من تلفن بزنید.سربازی 8/5/85
پاسخ :
 

 
مهری
نام :
 
بسمه تعالي
با سلام و عرض ادب
خواهشمندم در مورد زیر اینجانب را راهنمایی فرمایید

محترما به استحضار ميرساند :
مرحوم الف ( پدراينجانب ) در مورخ 1340 تمامي بيست هزار مترمربع از يكصدوپنجاه هزار مترمربع از پنجمين قطعه مفروز از ششدانگ مزرعه باستان به شماره
پلاك 249 را طبق سند رسمي شماره 8274 دفترخانه 26 از آقاي ب خريداري مي نمايد و سالها در تصرف و يد زارعانه داشته است .
پس از دو سال بيماري ، ايشان در مورخ 1349 به رحمت ايزدي مي پيوندد و ورثه نامبرده با توجه به محل و موقعيت ملك كه در خارج از شهر بوده است و با عنايت به صغير بودن و عدم تمكن مالي مطلوب ، سالها در محل حضور پيدا نكرده اند . لازم به ذكر است كه گواهي واريز ماليات بر ارث در زمان فوت پدربزرگم كه جهت اين ملك صادر گرديده موجود مي باشد كه به نوعي مويد مالكيت مرحوم الف مي باشد .
پس از اين مدت ، ورثه به محل ملك مراجعه مي نمايند كه متوجه مي شوند مالك مجاور زمين كه فروشنده ملك به مرحوم الف نيز بوده است اقدام به تصرف عدواني زمين مذكور نموده است . مراجعات مكرر به متصرف ملك بي اثر مي ماند و ايشان موضوع را به طفره و تعلل برگزار
مي سازند و از باز پس دادن زمين مرحوم الف امتناع مي ورزد و با عنايت به اينكه در جريان اصلاحات اراضي بخشي از پلاك 249 ( كه مساحت آن به اظهار طرفين پانزده هكتار بوده است ) به ميزان حدود شش هكتار بعنوان اراضي ملي اعلام مي گردد ، مدعي مي شود كه اراضي واگذاري به مرحوم الف در قسمت اراضي ملي شده بوده است .
به ناچار در سال 1360 بوكالت آقاي ج دادخواستي مبني بر افراز پلاك 249 تقديم دادگاه مي گردد كه در اين خصوص نظرات متعدد كارشناسي تهيه مي گردد كه از جمله نظريه
آقاي مهندس د مي باشد كه ايشان در نظر خود صراحتا محل ملك مرحوم الف را كه در تصرف غاصبانه مالك مجاور بوده است تعيين نموده اند . نظرات ساير كارشناسان رسمي دادگستري نيز مويد مالكيت مرحوم الف بوده است .
با پيگيري هاي مداوم و دراز مدت سرانجام دادگاه بدوي طبق دادنامه شماره 788 مورخ 1362 بدينصورت اقدام به صدور راي مي نمايند كه (( از نظرات كارشناسي استنباط مي گردد كه بخشي از پلاك مورد درخواست افراز جزء اراضي ملي شده مي باشد . بنابراين زمين مورد درخواست قابل افراز نبوده و درخواست خواهانها رد مي گردد . ))
نسبت به اين دادنامه توسط وكيل محترم درخواست تجديد نظرخواهي مي گردد كه عينا دادنامه شماره 788 تاييد مي گردد . سپس نسبت به اين راي نيز فرجامخواهي مي شود ولي با عنايت به اينكه نامبرده به دلايلي در فرجه قانوني نسبت به دادنامه صادره اعتراض نمي كند در مورخ 1364 باستناد ماده 537 قانون آيين دادرسي مدني قرارد رد دادخواست فرجامي صادر مي گردد.
صرف وقت( حدود 5 سال ) و هزينه موجب مي گردد كه ورثه از احقاق حقشان نا اميد شده و بمدت چندين سال اقدامي در جهت احقاق حقشان ننمايند تا اينكه در سال 1382 با مراجعه به يكي از وكلاي محترم حقوقي بنام آقاي ق و طرح موضوع با ايشان ، اينگونه راهنمايي فرمودند كه جهت احقاق حقتان لازم است دادخواستي با عنوان خلع يد و قلع و قمع مستحدثات و مطالبه اجرت المثل بر عليه متصرف ملك تقديم دادگاه گردد كه با وكالت ايشان اين كار صورت پذيرفت . در اين دادخواست خوانده آقاي ب متصرف ملك بود ( یکی از مالکان مشاعی قطعه ) و خواهان بخشي از تصرفات خوانده را كه مرحوم الف در آن كشت و كار مي كرده بعنوان اراضي تحويلي به مرحوم معرفي نمود و پس از گذشت مدتي مديد ( حدود 5/2 سال ) دادگاه محترم قرار تحقيقات محلي صادر نمودند و با عنايت به اينكه خواهان بمدت بيش از سي سال در محل حضور نداشته است و نيز نقل مكان يا فوت همسايگان پلاك فوق الاشاره كه قادر به شناسايي و تاييد مراتب مالكيت مرحوم الف بودند ، مع هذا با كوشش فراوان دو نفر از همسايگان و اهالي محل را در قرار تحقيقات محلي حاضر نموديم كه در مقابل خوانده با توجه به سابقه طولاني حضور در محل تعداد بيشتري ( حدود 6 نفر ) را حاضر نمود و سرانجام دادگاه محترم در دادنامه صادر به شماره 912 مورخ 1384 بدينصورت اقدام به صدور راي نمودند كه (( با توجه به اينكه وكيل خواهانها در جهت اثبات خريد قطعه متنازع فيه و تحويل و تصرف آن بصورت مفروزي به موكلين خود قبل از تاريخ فوت مورث خواهانها صرفا به شهادت شهود و معاينه و تحقيقات محلي استناد نموده است و با عنايت به اينكه بنظر مي رسد شهادت گواهان تعرفه شده خواهانها ناشي از تلقين قبلي بوده و همچنين در اجراي قرار تحقيقات محلي نيز اظهارات مطلعين محلي بدليل تعارض مثبت تصرف مفروزي مورث خواهانها نبوده و به دليل عدم احراز تحويل و تصرف مفروزي دادگاه راي بر بطلان دعوي صادر
مي نمايد . ))
قبل از صدور راي دادگاه و پس از اجراي قرار تحقيقات محلي ، قاضي محترم تحقيق به وكيل اينجانب اينطور راهنمايي فرمودند كه (( با توجه به اينكه مدت مديدي است كه خواهان در محل حضور نداشته است بايستي اين احتمال را مي داديد كه خواهان نتواند بطور مطلوب قادر به اثبات تحويل و تصرف مفروزي ملك خود باشد و بايستي دادخواست خلع يد را بصورت مشاعي از كل قطعه مذكور مطرح
مي كرديد . ))
نسبت به اين دادنامه تقاضاي تجديد نظر گرديد كه عینا تایید گردید.
لازم به توضيح است كه قطعه پنجم داراي 4 مالك بصورت مشاعي مي باشد كه از سال 1360 تا كنون يكي از آنها مجهول المكان بوده و در اثناء رسيدگي در دادگاه از طريق نشر آگهي دعوت مي شده است
از ميان چهار مالك كه همگي داراي سند رسمي ماليكت مشاعي هستند
دو نفر از آنها به ميزان اسناد مالكيت اوليه شان قبل از ملي شدن بخشي از پلاك ( و حتي بيشتر با عنايت به اضافه مساحت قابل توجه پلاك در طول و عرض ) تصرفات دارند و در بخشهايي از آن اقدام به غرس اشجار و احداث سوله و ديواركشي كرده اند . قسمت اراضي ملي شده نيز توسط اداره منابع طبيعي شهرستان به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح ( سازمان اتكا ) واگذار گرديده است و طبق استعلام ثبتي بنام دولت قبول درخواست ثبت گرديده است .
طبق استعلامهاي صورت گرفته از اداره ثبت اسناد و املاك ميزان مالكيت مرحوم الف به دفعات مورد تاييد قرار گرفته و پيرامون وضعيت ثبتي عنوان شده است كه ( بنامش در جريان است ) .
ضمنا يكي از خواندگان كه عليه ايشان دعوي خلع يد طرح گرديده بود با تلاش فراوان در صدد است كه طبق ماده 147 قانون ثبت اقدام به دريافت سند ششدانگ براي تصرفات خود بنمايد ( كه حتي بيش از ميزان سند مالكيت مشاعي نامبرده بدون كسر اراضي ملي نسبت به سهم مشاعي اش است ) البته ظاهرا تا كنون موفق به اين امر نگرديده است .
مطلب ديگر اينكه هيچگونه تقسيم نامه يا توافق نامه اي بين مرحوم الف و ساير خواندگان در خصوص محل و تصرفات هر كدام از مالكان موجود نمي باشد و با توجه به ملي شدن بخشي از پلاك اينجانبان نسبت به سهام مشاعي در قطعه مذكور هيچگونه وجه يا معوضي از هيچ ارگان دولتي دريافت نكرده ايم .
در حال حاضر طبق استعلام ثبتي ميزان مالكيت مالكان در قطعه پنجم كه مساحت آن در اسناد مالكيت يكصدو پنجاه هزار متر مربع قيد گرديده است بدين صورت مي باشد .

رديف نام مالك ميزان مالكيت شماره سند وضعيت
1 ن 52000 متر مربع 16811 در قيد حيات
2 ب 38000 متر مربع 17356 در قيد حيات
3 س 40000 متر مربع 37682 مجهول المكان
4 الف 20000 متر مربع 18274 فوت شده
جمع كل مالكيت 150000 متر مربع

ميزان تصرفات كنوني در قطعه مذكور بدين شرح است .

رديف نام مالك ميزان مالكيت شماره سند
1 ن 52000 متر مربع 16811
2 ب 38000 متر مربع 17356
3 اراضي ملي ( اتكا ) 60000 متر مربع در جريان ثبت
جمع كل مالكيت 150000 متر مربع

ولي با مساحي كه توسط اينجانب در محل صورت پذيرفت و با استناد تصاوير هوايي قطعه پنجم كاملا واضح است كه اين قطعه داراي اضافه مساحت مي باشد و عرض زمين بجاي 150 متر معادل 180 متر مي باشد . ضمنا طول زمين نيز داراي اختلافي با ميزان درج شده در اسناد مالكيت مي باشد (اضافه تر است) بنابراين اراضي تصرفي مالكان متصرف حتي از ميزان مالكيت اوليه شان نيز به مقدار فاحشي بيشتر است .
مستدعی است اینجانب را راهنمایی فرمایید .
با تشكر از حوصله و سعه صدر حضرتعالي
پرسش :
 
متن ارسالي جنابعالي را اجمالا مطالعه كردم اقدامات زيادي در مورد مشكلتان انجام شده است كه ظاهرا به هيچ نتيجه اي نرسيده است براي بررسي موضوع و راهنمائي شما ضرورتا بايد كليه مدارك و آراء صادره را مطالعه كنم لطفا تلفني از طريق شماره هاي 88306845 يا 88311869 از ساعت 16تا20 وقت بگيريد تا حضورا خدمت شما باشم. سربازي14/5/85
پاسخ :
 

 
وحيد
نام :
 
با سلام تقسيم ارث درصورتي كه وراث منحصر به زوجه و مادرو پدر باشد چطوراست
پرسش :
 
پاسخ :
 

 
احمد
نام :
 
سهم الارث زن دوم شخصي كه زن اول او فوت نموده است چه مقدار مي باشد لازم به ذكر مي باشد كه زن اول فرزند داشته وزن دوم فرزند ندارد با تشكر.
پرسش :
 
پاسخ :
 

 
منتظری
نام :
 
با عرض خسته نباشيد و تشکر از زحمات شما
پدر بزرگم حين فوت مقداري زمين کشاورزي به ارث گذاشته که مقداري ازآن
دراي سند و مقدار زيادي فاقد سند (کليه منطقه به اين شکل ميباشد بعد تقسيم اراضي سال ۴۲ ) عمويم تمامي انرا تصرف نموده که پدرم دادخواستي مبني بر تقسيم ماترک نموده سوال من اين است که ايا تکليف اراضي بدون سند به چه شکلي است و اين که ايا ما هم ميتوانيم دران تصرف کنيم
پرسش :
 
بهتر بود با وضعيتي كه توضيح داده ايد بدوا درخواست تحرير تركه داده ميشد تا ميزان تركه متوفي مشخص گردد وسپس تقسيم تركه خواسته مي شد در صورتيكه بتوانيد اثبات نمائيد كه زمين هاي تحت تصرف عمويتان متعلق به آن مرحوم بوده است جزء تركه محسوب مي گردد.سربازي 25/5/85
پاسخ :
 

 
احمد-ص
نام :
 
سهم الارث زن دومي كه اولاد ندارد چه مقدار مي باشد در صورتي كه از زن اول بچه باشدودر ضمن زن اول نيز فوت نموده است.
پرسش :
 
مستفاد از مواد 901 و 913 قانون مدني سهم‌الارث زوجه در صورت وجود اولاد براي زوج يك هشتم است. هر چند اولاد از زوجه نباشد.سربازي 30/5/85
پاسخ :
 

 
احمدی
نام :
 
با عرض سلام و توفيق روز افزون
سرقفلي يك واحد تجاري به ما ، ارث رسيده است.
مالك آن ادعا مي‌كند كه ما(وراث) مي‌بايست اجاره نامه جديد با او تنظيم نموده و به او حق انتقال سرقفلي پرداخت نماييم.آيا ادعاي او جنبه قانوني دارد؟
مستدعي است ما را از راهنماييهاي خود بهره مند فرماييد.
پرسش :
 
درانتقال قهري سرقفلي مثل وضعيت شما ضرورتي براي تنظيم اجاره نامه جديد نيست.سربازي 19/6/85
پاسخ :
 

 
ali-r
نام :
 
با سلام و عرض تشکر از الطاف بی دریغ جنابعالی ، ایا شخصی که عالم به حامله بودن زنی می باشد و به واسطه ضرب یا آزار موجب سقط جنین شود آیا میتوان وی را محکوم به قصاص نمود ؟ آیا قصاص وی مبتنی بر عدم عفو از جانب اولیاء دم میباشد ؟ در صورت مثبت بودن فرض فوق با عنایت به ماده 852 ق . م که مقرر میدارد اگر حمل در نتیجه جرمی سقط شود موصی به ، به ورثه او میرسد مگر انکه ... اگر فرض را بر این پایه استوار سازیم که اصلا وصیتی برای حمل وجود نداشته است تا بخواهد موصی به ،به ورثه حمل برسد و همینطور با توجه به ماده 875 ق . م که شرط وراثت را زنده متولد شدن حمل دانسته و همچنین مستفاد از ماده 851 همان قانون که شرط تملک را نیز زنده متولد شدن حمل میداند آیا میتوان عنوان نمود که حمل بدلیل عدم زنده متولد شدن فاقد اهلیت تمتع بوده و به همین دلیل و همینطور به استناد دو ماده اخیرالذکر نمیتواند دارای ورثه ای باشد ؟ ( با توجه به اینکه میدانیم ارث یا ترکه تنها منوط به امور مالی متوفی است و امور غیر مالی را در بر نمیگیرد ) در نتیجه اینکه چون ماده 261 ق . م . ا . ورثه را به عنوان اولیاء دم معرفی می نماید ، می توان گفت که به استناد به مواد فوق الذکر و موارد عنوان شده جنین مرده دارای وارث نبوده ( به استثناء ماده 852 ق . م ) پس به طریق اولی دارای ولی دم نیز نخواهد بود ؟ با عرض پوزش مواردی که اشتباه نموده ام تصحیح و بنده را راهنمایی فرمایید .
پرسش :
 
پاسخ :
 

 
کاشانی
نام :
 
با سلام ؛ پدرم فوت کرده و در وصيت نامه خود ذکر کرده که تا زمان زنده بودن نامادري در خانه پدري زندگي کند آيا من مي توانم درخواست ارث نماييم و بايد به کدام دادسرا مراجعه کنم
پرسش :
 
بله در صورتيكه وراث اجازه ندهند وصيت مذكور نافذ نيست ابتدا بايد از طريق دادگاه محل فوت آن مرحوم گواهي انحصار وراثت بگيريد وسپس دادخواست تقسيم تركه و...را در دادگاه مطرح كنيد چون حالات مختلف متصور است لطفا تلفني تماس بگيريد تا به صورت موردي وكامل ارشاد شويد.سربازي 14/6/85
پاسخ :
 

 
ه.احمدی
نام :
 
با عرض سلام و توفيق روز افزون
سرقفلي يك واحد تجاري به ما ، ارث رسيده است.
مالك آن ادعا مي‌كند كه ما(وراث) مي‌بايست اجاره نامه جديد با او تنظيم نموده و به او حق انتقال سرقفلي پرداخت نماييم.آيا ادعاي او جنبه قانوني دارد؟
مستدعي است ما را از راهنماييهاي خود بهره مند فرماييد.
پرسش :
 
با سلام وتشكر .خير ضرورت قانوني ندارد.فقط ايشان مي تواند هر 3سال يكبار تعديل اجاره بها را بطرفيت شما از دادگاه بخواهد.سربازي25/6/85
پاسخ :
 

 
purda
نام :
 
سلام آقاي سربازي

آيا وقتي چند نفر سرقفلي تجاري ملکي به آنها ارث رسيده باشد ميتوانند با هم از دادگاه تقاضاي اجازه براي انتقال سهمشان را به يکي از وراث بدهند (چون يک مخالف از بين وراث وجود دارد ) .
آيا در اينگونه موارد حتما سرقفلي را به مزايده ميگذارند و يا بين وراث دادگاه حکم ميدهد.
متشکرم
پرسش :
 
پاسخ :
 

 
دنيز
نام :
 
با سلام .بعد از فوت پدرم مادربزرگم تمام سهم والارث خود را با وکالت به ما واگذار کرد اما فقط توانستيم براي سهم ايشان از خانه سند قطعي بزنيم چون مغازه قولنامه ايست و سند خانه پدر بزرگمم در دسترسمان نيست.ايا ميشود سهم مادر بزرگم را با قولنامه به مادرم بفروشيم .ايا وجاهت قانوني دارد؟ايا با اين کار بعد از مادربزرگم ورثه هاي او از ما ادعاي ارث نميکنند؟لطفا کمکم کنيد.
پرسش :
 
اگر در وكالتنامه چنين اختياري را داريد هيچ منعي ندارد .خير ادعاي ارث نمي توانند بكنند صرفا اگر ثمن به مادر بزرگتان پرداخت نشود يا ايشان دريافت آنرا گواهي نكنند مي توانند ثمن آنرا بخواهند.سربازي 5/7/85
پاسخ :
 

 
مجید
نام :
 
با سلام و عرض خسته نباشيد
پدر من ۱۵ سال پيش يک واحد اپارتمان از شرکت تعاوني صداوسيما خريداري کرده بود که اين آپارتمانها فاقد سند ميباشند و آن طور که از شواهد پيداست سند خوردن آنها با خداست . با فوت پدرم بنده در مورد کارهاي آن ملک از تمام وراث قانوني وکالتنامه گرفتم و همچنين مبايعه نامه اي تنظيم و سهم الارث همه وراث را طي اين مبايعه نامه از آنها خريداري نمودم . توضيح آنکه مبايعه نامه دستي و بين خودمان تنظيم شده ولي تمام وراث آنرا امضا و اثر انگشت زده اند و يکي از وراث امضاء همه راتاييد کرده و دفترخانه امضاي اون يک نفر را تاييد نموده . حالا براي اينکه ملک مذکور فاقد سند است من به شرکت تعاوني مراجعه نمودم و با اراپه مدارک خواستار آن شدم که گواهي مبني بر اينکه من مالک ملک هستم به من بدهند. شرکت تعاوني ميگويد ما گواهي را به نام شما صادر نميکنيم و به نام پدر مرحوم شما صادر ميکنيم . حالا ميخاستم ببينم اين کار آنها وجاهت قانوني دارد ؟ و اينکه اگر من بخواهم از شرکت تعاوني شکايت کنم با مدارک ذکر شده ميتوانم دادگاه را مجاب کنم يا نه؟
پرسش :
 
صدور گواهي بنام پدر شما كار صحيح تعاوني مذكور است شما هم مشكلي نداريد پس از اخذ گواهي حصر وراثت مي توانيد الزام ايشان را به تنظيم سند بخواهيد.سربازي9/7/85
پاسخ :
 

 
خسرو
نام :
 
سلام
بنده به همراه برادرم خانه اي پيش فروش خريدهايم از يك شركت معروف و خانه الان تحويل شده ولي سندش هنوز آماده و تحويل نشده وما انرا به مستاجر داده ايم و خودم منزل ارثي پدرم مي نشينم .آيا اگر همسرم بخواهد مهريه اش را از طريق قانوني بگيرد مي تواند از اين خانه استفاده كند؟
پرسش :
 
بله مي تواند.سربازي16/7/85
پاسخ :
 

 
نيما
نام :
 
جناب آقاي سربازي با سلام وتشکرات فراوان از اينکه وقت گذاشته و به سوالات پاسخ مي فرماييد ....
پيرو سوال قبلي اينجانب در خصوص توقيف و فروش ملک و سرقفلي مغازه به عنوان تنها محل درآمد اينجانب جهت مهريه . آيا مي توانم ادعاي مانع فروش مغازه به جهت اينکه تنها محل درآمدم بعنوان کسبه جز هستم باشم و خواهان تقسيط کل مهريه گردم و يا اينکه چنين ادعايي از من پذيرفته نشده و فقط جهت الباقي مبلغ دادگاه راي به تقسيط خواهد داد . و تحت هرشرايطي مي تواند مغازه را بفروشد و جهت مهريه به خانم بدهد با توضيح اينکه مهريه خانم بنده ۶۰۰ سکه ( در حدود ۸۵ ميليون ) و قيمت مغازه اينجانب با وسايل چيزي در حدود ۳۵ ميليون مي باشد .( مغازه ارثيه پدري مي باشد )
پرسش :
 
دوست عزيز ملك وسرقفلي جزء مستثنيات دين نيست بنا بر اين همسرتان مي تواند آنرا توقيف و براي وصول مهريه به مزايده بگذارد در مورد الباقي نيز اگر اموالي كه تكافو دهد نداشته باشيد دادگاه با تقسيط موافقت خواهد كرد.سربازي28/7/85
پاسخ :
 

 
امير قاسمي
نام :
 
باسلام وآرزوي قبولي طاعات شما
من كارمند رسمي يك شركت دولتي هستم مهريه همسرم ۵۰۰ سكه است مابه خانه خود نرفتيم ولي هم بستر شديم من يك خانه دارم كه سندش بنامم هست وفعلا خالي هست من منزل پدرم هستم وايشان فوت كرده وشش وارث دارد آيا درصورت به اجراگذاشتن مهريه با حقوق ماهيانه ۳۵۰ هزار تومان يك سوم حقوقم را ميگيرد .يا خانه ام رانيز توقيف مي كند وآيا توقيف يعني عدم توانائي در نقل وانتقال ومن ميتوانم ساكن شوم در آن يا اينكه دادگاه آن راضبط ميكند و به او ميدهد
پرسش :
 
با سلام وسپاس از لطف شما اگر در منزل مرحوم پدرتان ساكن هستيد منزل خودتان قابل توقيف است واگر در منزل خودتان ساكن باشيد منزل پدرتان به نسبت سهم الارث شما قابل توقيف خواهد بود.توقيف به معني عدم امكان نقل وانتقال است تا زمان قطعيت محكوميت شما وصدور اجرائيه وعدم پرداخت محكوم به وبعد از آن ارزيابي شده به مزايده گذاشته مي شود.سربازي28/7/85
پاسخ :
 

 
پيمان
نام :
 
با سلام .. در اجراي مهريه آيا مغازه نيز از مستثنيات دين حساب ميشود يا خير .بنده يك سوپر ماركت با وسايل دارم كه تنها محل درآمدم ميباشد و نيز از ارث پدري يك منزل به قيمت در حدود ۳۰ ميليون كه يك چهارم آن به بنده ميرسد و بقيه سهم الارت ساير وراث است كه هنوز تفكيك نشده . با تشكرات فراوان . و آيا اعسار شامل حال من ميشود و يا بايد مغازه را جهت مهريه بفروشم يا دادگاه مي فروشد و يا اينكه اعسار از پرداخت شامل حالم ميشود و ميتوانم قسطي پرداخت نمايم .
پرسش :
 
پاسخ :
 

 
موسوي
نام :
 
با سلام
لطفا بفرمائيد كه در مورد تصنيف اموال زوج به هنگام طلاق اموالي كه از طريق ارث به زوج رسيده چه حكمي دارند
با تشكر -موسوي
پرسش :
 
با سلام هر چند بنده معتقدم شرط مذكور باطل است ودر مقاله اي كه در قسمت آرشيو سايت تحت عنوان بررسي شرط تنصيف اموال زوج نوشته ام آنرا تفصيلا بيان كرده ام مع ذالك شرط مذكور مورد سوال را در بر نمي گيرد.سربازي30/7/85
پاسخ :
 

 
امير قاسمي
نام :
 
باسلام وتشکر از توجه وپاسخ شما جواب سپوال من را در تاريخ ۲۸/۷ لطف فرموديد ولي چون نکته مبهمي داشتم سوال وجواب را دوباره تکرار ميکنم وبعد سپوالم را ميپرسم
من كارمند رسمي يك شركت دولتي هستم مهريه همسرم ۵۰۰ سكه است مابه خانه خود نرفتيم ولي هم بستر شديم من يك خانه دارم كه سندش بنامم هست وفعلا خالي هست من منزل پدرم هستم وايشان فوت كرده وشش وارث دارد آيا درصورت به اجراگذاشتن مهريه با حقوق ماهيانه ۳۵۰ هزار تومان يك سوم حقوقم را ميگيرد .يا خانه ام رانيز توقيف مي كند وآيا توقيف يعني عدم توانائي در نقل وانتقال ومن ميتوانم ساكن شوم در آن يا اينكه دادگاه آن راضبط ميكند و به او ميدهد
پاسخ : با سلام وسپاس از لطف شما اگر در منزل مرحوم پدرتان ساكن هستيد منزل خودتان قابل توقيف است واگر در منزل خودتان ساكن باشيد منزل پدرتان به نسبت سهم الارث شما قابل توقيف خواهد بود.توقيف به معني عدم امكان نقل وانتقال است تا زمان قطعيت محكوميت شما وصدور اجرائيه وعدم پرداخت محكوم به وبعد از آن ارزيابي شده به مزايده گذاشته مي شود.سربازي28/7/85
سپوال : من قطعا بايد مهريه را بپردازم ومحکوم ميشوم اما اگر من بگويم منزل خودم ساکنم و تقاضاي اعسار کنم وبا توجه به اينکه کارمند رسمي دولت هستم و ميخواهم مهريه را متناسب با حقوق ۳۵۰ هزار توماني بدهم آيا بازهم سهم الارث من يا خانه من به مزايده گذاشته ميشود .
پرسش :
 
دوست عزيز زماني كه اموالي بنام شما وجود دارد يا سهم الارثي داريد كه محكوم له مي تواند به حكم قانون آنرا توقيف وارزيابي نموده وطلب خود را وصول نمايد وصول قسطي از حقوق شما مطرح نمي شود.بله سهم الارث شما توقيف مي شود.سربازي30/7/85
پاسخ :
 

 
موسوي
نام :
 
با سلام
نوشته جالبتان را در مورد تصنيف اموال خوانده بودم با اين حال خواهشمندم در مورد اينکه چگونه ارث شامل تصنيف نميشود توضيح بيشتري مرحمت فرماپيد
شايان ذکر است که بنده از همکاران شما هستم و نظر خودم نيز موافق شماست ليکن در صدد جمع آوري دلايل کافي براي محکمه هستم (قاضي مجکمه ما اعتقاد به شمول ارث در تصنيف دارد )
با سپاس
پرسش :
 
با سلام صرفنظر از اينكه معتقدم شرط مذكور بدلايل عنوان شده در مقاله موجود در سايت باطل است ومتاسفانه محاكم بدون توجه به مسلمات حقوقي توجهي به بطلان شرط مذكور نمي نمايند با اين حال بر فرض صحت ,اجراي شرط تنصيف دارايي به اموال موروثي زوج سرايت نمي كند، زيرا به مال ناشي از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشويي اطلاق نمي شود. اميدوارم بتوانيد قاضي محكمه را معتقد به اين بديهيات نمائيد.سربازي14/8/85
پاسخ :
 

 
ثمين
نام :
 
سلام و عرض ادب
جناب آقاي سربازي در رابطه با روشن شدن وضعيت ارثيه پدري در خانواده خود چند سوال دارم . ممنون مي شوم اگر راهنمايي كنيد.
1- آيا در بين ورثه مي توان يكي از طرف فقط سه يا چهار نفر وكيل شود و نسبت به تعيين وضعيت ارثيه اقدام كند؟
اگر بقيه وكالت ندهند چگونه بايد با آنها در مورد موضوعات مربوطه هماهنگ شد؟ منظورم مثلا اگر پولي هزينه شود و يا نياز به امضا و يا موارد ديگر است.
2- حدود اختيارات كسي كه وكيل بقيه شده چگونه تعيين مي شود ؟ آيا ممكن است پيش نويس آن را در اختيارم قرار دهيد؟
3- اگر فردي كه وكيل چند نفر از ورثه شده باشد و بخواهد يك وكيل حقوقي گرفته تا وي دنبال مسايل اداري و اجرايي و يا حتي هماهنگي بين بقيه ورثه برود ؛ چكار بايد بكند ؟
4- سوال آخر من در مورد وضعيت يك مغازه است. مرحوم پدرم چندين سال پيش مغازه اي را از فردي گرفته در حاليكه پولي بابت سرقفلي به مالك نداده و فقط ماهانه و يا شايد هم سالانه مبلغي را به عنوان اجاره پرداخت نموده است. حالا اين سوال پيش آمده كه تقسيم اين مغازه بين ورثه چگونه وضعيتي دارد؟ نسبت سهم مالك و سهم همه ورثه چگونه است؟ و چند درصد براي مالك و چند درصد براي ورثه است؟
خواهشمند است هر بند را برايم روشن كرده تا اگر شما راضي باشيد سوالات بعدي را هم بپرسم.
سپاسگزارم از زحمات شما
پرسش :
 
دوست عزيز من هيچگونه نارضايتي از طرح سوالات ندارم ولي انصافا امكان پاسخگوئي به اين همه سوال را با ابهامات آن ندارم لطفا يا تماس بگيريد يا حضورا مراجعه كنيد .سربازي27/8/85
پاسخ :
 

 
سید عبدالعلی حسنی
نام :
 
زن و شهري که بچه نداشته باشند وقتي شوهرفوت نمايد به زن چه مقدار ارث اعم از منقول وغير منقول ميرسد و اگر شوهر کليه اموال را باتنظيم وصيت نامه بعد از مرگ خودش به زنش واگذار نمايد و در همان وصيت نامه بگويد بعد فوت زنم به فرد خاصي ميرسد تا چه اندازه قانونيست واگر وراث قبول نکنند جه ميشود
پرسش :
 
مطابق بند2ماده900قانون مدني زوجه در صورت فوت شوهر ربع تركه را به ارث مي برد 2-وصيتي كه فرموده ايد نافذ نيست بعلت اينكه وصيت تا ثلث اموال نافذ است ومازاد بر آن در صورتيكه وراث اجازه دهند صحيح خواهد بود.
پاسخ :
 

 
پادشاه
نام :
 
به نام خدا
با سلام
احتراما به استحضار عالي مي رساند اينجانب با در دست داشتن سند رسمي زمين کشاورزي به مساحت شش هکتار به هنگام مراجعه به روستا کشاورزان فقط ۲ هکتار از زمين کشاورزي را نشان من دادن .وقتي که از مابقي ان پرسيدم به من پاسخ دادن ( دزديده شده) يعني معلوم نيست کجاست و قاطي زمين چه کسي است وهيچ مدرکي دال بر اينکه قاطي کدام زمين مي باشد وجود ندارد. بعد از ان به جهاد کشاورزي مراجعه کردم و کارشناس انها به من گفت : روال کار اين است کسي که زمين را ميکاشته و برداشت مي کرده را شکايت کنيد تا با شکايت شما و به حکم قاضي زمين هاي
روستا و اطراف ان اندازه گيري شود و سهم قانوني هر کس که طبق سندش مي باشد در اختيارش قرار دهد .
اما من چند مشکل دارم:
۱) من نمي دانم چه کسي زمين کشاورزي را مي کاشته چون زمين مال پدرم بوده و ارث به من رسيده
۲)کشاورزان مخالف اندازه گيري زمينها مي باشندزيرا بيشتر از سند قانوني خود زمين در اختيار دارند که اضافه زمين انها زمين من و افرادي مثل من است که قدرت بازپس گيري زمين خود را ندارد
۳)درصورت شکايت کردن انقدر نفوذ دارند که مانع از اندازه گيري زمينها ميشوند
۴)انها از مخالفان طرح تسطيح اراضي و زهکشي اب مي باشندوحتي کشاورزي با تهديد ندادن سهميه کود نتوانسته انها مجبور به اندازه گيري زمينها بکند پرسش من اين است که دادخواستم را چطور تنظيم کنم کي رو شکايت بکنم تا اگر خدا بخواهد با پيگيري ان مشکل خودم بلکه مشکل دهها نفر مثل خودم را حل کنم
با تشکر
پرسش :
 
دوست عزيز اگر زمين شما سند رسمي داشته باشد مسلما تحديد حدود شده است بنا بر اين با استفاده از كارشناسان ثبت ونقشه برداري مي توانيد موقعيت زمين را مشخص نموده اگر متصرفي داشت خلع يد واجرت المثل ايام تصرف را بخواهيد.سربازي6/9/85
پاسخ :
 

 
reza
نام :
 
اگر يکي از وراث حاضر به فروش سهم خود از ارث نباشد تکليف بقيه وراث چيست
پرسش :
 
در صورتيكه گواهي حصر وراثت اخذ شده وسهم هر يك معين است در اموال غير منقول وغير قابل افراز بايد به دادگاه مراجعه وتقاضاي فروش آنرا دادالبته حالات مختلفي ممكن است متصور باشد كه نياز به طرح دعاوي ديگر يا طرح دعوي به طريق خاصي باشد كه توصيه مي كنم حضورا به وكيل مراجعه كنيد.سربازي16/9/85
پاسخ :
 

 
برهان
نام :
 
با سلام و احترام
تغيير شغل مغازه که سرقلفی آن متعلق به ورثه باشد و اينجانب نيز سهم پسر را ارث می برم چگونه است خواهشمند است راه حل نهايي ارايه طريق فرمائيد
پرسش :
 
لطفا بيشتر توضيح دهيد.سربازي16/9/85
پاسخ :
 

 
مهري
نام :
 
آيا به زني که غيابي طلاق گرفته مهريه تعلق ميگيرد.با توجه به اينکه قبل از حکم دادگاه مهريه به اجرا گذاشته شده و يک پلاک ثبتي که وارثي بوده توقيف شده است.
پرسش :
 
اگر طلاق گرفته يا حكم طلاق صادر شده بايد تكليف مهريه وتمامي حقوق زوجه در همان حكم مشخص شده باشد واگر منظورتان اين است كه مي خواهد طلاق بگيرد با توجه به دلايل طلاق پاسخ امكان پذير است.در شرايطي مي تواند با وصول مهريه طلاق را نيز بگيرد.سربازي16/9/85
پاسخ :
 

 
maryam
نام :
 
باعرض سلام اگر مادري فوت کند ارثيه او بين فرزندانش به چه نسبتي تقسيم مي شود؟ مساوي يا ۲ به ۱ باتشکر
پرسش :
 
اگر فرزندان همه دختر يا همه پسرباشند به صورت مساوي ارث مي برند اما اگر برخي پسر وبعضي دختر باشند پسر دو برابر دختر مي برد.سربازي26/9/85
پاسخ :
 

 
م-ح
نام :
 
با سلام بنده دو سوال از محضر جناب عالي داشتم:
۱-پدر بنده الحمدالله در قيد حيات است ولي بنده مي خواستم بدانم ميتوانم از اموال ايشان ادعاي ارث کنم؟ ضمنا بنده ۲۲سال دارم.
۲-اگر مهريه زني در سال ۶۱ صد هزار تومان بوده باشد مهر ايشان در حال حاضر چقدر مي شود؟
پرسش :
 
ارث در حيات موضوعيت ندارد وچنين حقي نداريد.در مورد محاسبه مهريه به نرخ روز در سايت مقاله واخباري موجود است هم چنين فرمول آن مي توانيد از طريق جستجوي سايت به آن دسترسي پيدا كرده ومحاسبه نمائيد.سربازي20/9/85
پاسخ :
 

 
عليرضا اميني تبار
نام :
 
خواهر اينجانب در سانحه تصادف فوت كرده و وارثان او پدر مادر و شوهر و يك فرزندش مي باشند
۱- آيا از جهيزيه و مال و اموال او به پدر و مادرش به ارث مي رسد
۲- آيا پدر و مادر دختر مي توانند سهم الارث خود را از مهريه او طلب كنند و مهريه او را به اجرا بگذارند
۳- از ديه تعلق گرفته به او چه مقدار به پدر و مادر مي رسد
پرسش :
 
پاسخ :