به سايت وكالت خوش آمديد :: طلاق توافقي يا نامزدي نافرجام؟
صفحه اصلي درباره ما گالري عكس ارتباط با ما آرشیو حوادث آرشیو مقالات آرشیو اخبار ارسال مقاله  
   English Arabic Chinese (Simplified) French German Russian Spanish

Vekalat.com

error: در حال حاضر هیچ نظر سنجی وجود ندارد .لطفا create one.



 

 

 

 

 

 

  مجلات تخصصي

  نحوه تنظيم دادخواست

  شوراهاي حل اختلاف

  نشاني كلانتريها

  نشاني دادسراها

 

  نشاني محاكم دادگستري

  دفاتر ازدواج و طلاق

  دفاتر اسناد رسمي
شنبه - ۱۶ دي ۱۳۸۵ طلاق توافقي يا نامزدي نافرجام؟
نويسنده : گزارش از خبرنگار ايسنا: مرضيه خلقتي
مرد مي‌گويد همسرم را دوست دارم اما نمي‌خواهم که با لباس کوتاه يا صورت آرايش کرده در جمع خاص يا معابر حاضر شود و زن مي‌گويد که حاضر نيست اين عقايد متعصبانه را تحمل کند.


*شوهر خانم محجبه‌اي، پوشش وي را نمي‌پسندد و مي‌گويد«اگر خانم در حضور پدر و برادرم حجاب دارد يعني آنها را قبول ندارد» اما زن مي‌گويد «عادت کرده‌ام؛ نمي‌گويم همه اعمالم درست است ولي آقا انتظار دارد در حضور برادرانش با لباس آن‌چناني بگردم ما نمي‌توانيم همديگر را تحمل کنيم».


*مردي پس از سال‌ها مصرف مواد مخدر و فروش همه اموال منزل مقروض است. او مي‌داند که بايد مايحتاج خانواده را تامين کند اما وقتي مي‌بيند که همسرش در خانه‌هاي ديگران کار مي‌کند و با سختي زندگيشان را تامين مي‌کند ترجيح مي‌دهد اگر کمکي نمي‌کند باري بر دوش خانواده نباشد.

"در طلاق توافقي به دنبال علت نمي‌گرديم چون توافق بر طلاق پيش از ارجاع پرونده صورت گرفته است اما گاهي از سکوتي که ميان زوجين است و رفتارهايشان که نشانه‌هاي خانواده‌هاي فهيم و فرهنگي را دارد، شک مي‌کنيم و از علت توافق بر طلاق مي‌پرسيم" اين را يکي از قضات دادگاه خانواده يک مي‌گويد.

اما سکوت ميان زوجيني كه براي طلاق توافقي به دادگاه خانواده مراجعه مي‌كنند، هميشه از روي رضايت و عدم تفاهم‌هاي ساده‌اي مانند موارد بالا نيست بلکه گاهي طلاق توافقي به دليل نبودن چاره‌اي ديگر و به بن‌بست رسيدن انتخاب مي‌شود زيرا طلاق توافقي در کمترين زمان و با کمترين هزينه رواني و فکري انجام مي‌شود و شايد اين مهم‌ترين دليل رايج بودن آن باشد.



بيشتر مراجعه کنندگان طلاق توافقي را زوجين جوان تشکيل مي‌دهند


در نظام اجتماعي ما نامزدي نهادينه شده وجود ندارد

مهدي قلي رضايي، قاضي شعبه‌ي 254 دادگاه خانواده يک با بيان اين‌كه بيشتر متقاضيان طلاق توافقي جوان‌ها هستند، به خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) مي‌گويد: دلايل و انگيزه‌هاي زوجين براي طلاق در دهه‌ي اخير تغيير و تفاوت فاحشي داشته است و اگرچه نمي توان آمار دقيقي اعلام کرد اما براساس برداشت تجربي بيشتر طلاق‌ها مربوط به زوجين جوان و جديد‌الوورد به زندگي مشترک است و درصد زوجيني که از قدمت زندگي بيش از20 سال برخوردار هستند براي طلاق بسيار ناچيز است و معمولا استحکام بنياد خانواده و تقيد به موازين شرعي و عرفي خانواده در آن‌ها بسيار قوي است.


وي، علت رجوع بيشتر جوانان براي طلاق را تغيير شيوه‌هاي همسريابي در سال‌هاي اخير، توقعات و خواسته‌هاي زوجين و تفاوت ديدگاه‌هاي آن‌ها مي‌داند و مي‌افزايد: مهمترين عامل درخواست طلاق از سوي زوجين جوان عدم شناخت کافي و مناسب از اوضاع و احوال فرهنگي و شخصيتي يکديگر است درحالي‌كه صداقت داشتن اشخاص هنگام تحقيقات محلي براي شناخت خواستگار مي‌تواند بخشي از سوءتفاهم‌ها برطرف و موارد ازدواج ناموفق را كاهش دهد.

اشتري، وكيل دادگستري نيز در اين زمينه مي‌افزايد: يکي از عوامل افزايش آمار طلاق عدم شناخت طرفين از يکديگر است زيرا در نظام اجتماعي ما نامزدي نهادينه شده وجود ندارد و طرفين تازه پس از عقد مي‌خواهند يکديگر را بشناسند و بسياري از طلاق‌هايي که اکنون صورت مي‌گيرد ازدواج نيست بلکه نامزدي‌هاي نافرجام است.


در 5 ماه اول امسال حدود 83 درصد درخواست طلاق‌ها در دادگاه خانواده 2 توافقي بوده است

به گزارش ايسنا، در مجتمع قضايي خانواده دو از اول سال 85 تا هفته اول آذرماه 85، تعداد 4146 مورد درخواست طلاق توافقي، 275 مورد طلاق از طرف مرد و 559 مورد طلاق از طرف زن ارايه شده است.

اين آمارها نشان مي‌دهد كه از 4980 مورد درخواست طلاق در اين فاصله زماني، 83.25 درصد درخواست‌ها طلاق توافقي بوده است و طلاق از طرف زن با 11.22 درصد و طلاق از طرف مرد 5.5 درصد بيشترين درخواست طلاق را تشکيل مي‌دادند.

اما مهدي قلي رضايي قاضي دادگاه خانواده يك با خاطر نشان كردن اين نكته كه آمار دقيقي از طلاق توافقي وجود ندارد، مي‌گويد: از باب تجربه تصور مي‌كنم كه قريب به 80 درصد طلاق‌هايي که در مجتمع قضايي خانواده انجام مي‌شود به درخواست زوجه يعني خانم‌هاست و حدود40 درصد اين مقدار مربوط به درخواست طلاق دختر خانم‌هايي است که تازه ازدواج کرده‌اند يا در دوره عقد هستند يا سابقه سه سال زندگي مشترک را با زوج دارند که اين يك زنگ خطر محسوب مي‌شود.

مراحل طلاق توافقي چيست؟

مهين‌دخت داوودي، معاون مجتمع قضايي خانواده 2 درباره‌ي مراحل طلاق توافقي به ايسنا مي‌گويد: زن و شوهر بايد دادخواست طلاق توافقي را امضا و همه‌ي موارد و مسايل مانند حضانت فرزند، ملاقات او و امور مالي مانند مهريه، جهيزيه، نفقه و غيره را مشخص کنند و پس از تقديم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آن‌ها تکليف مي‌کند که هريک از زوجين داوري از ميان بستگانشان معرفي کنند که بايد با زوجين مذاکره و سعي در اصلاح ذات‌البين کنند.

وي مي‌افزايد: اگر داوران به نتيجه نرسيدند گزارش خود را به دادگاه مي‌دهند و دادگاه نيز براساس توافق زوجين گواهي عدم امکان سازش صادر مي‌کند و آن‌ها مي‌توانند با ارايه گواهي به دفتر خانه طلاق، صيغه طلاق را جاري و ثبت کنند. گواهي عدم امکان سازش به مدت سه ماه اعتبار دارد يعني اگر زوجين ظرف سه ماه آن را اجرا نکردند ديگر اعتباري ندارد.

داوودي درباره مراجعه زوجين خواهان طلاق توافقي به شوراهاي حل اختلاف اظهار مي‌دارد: شوراي حل اختلاف در خصوص اختلافات خانوادگي با توجه به تقاضاي طرفين مي‌تواند در جهت اصلاح ذات‌البين دخالت کنند درحالي‌که در طلاق توافقي افراد معمولا قبل از درخواست طلاق صحبت کرده و به توافق رسيده‌اند و اگر باز هم علاقه داشته باشند که جلساتي براي سازش و مذاکره بگذارند بالطبع به شوراي حل اختلاف که فرصت دوباره‌اي براي سازش فراهم مي‌کنند ارجاع مي‌شوند.

شرايط طلاق توافقي چيست؟

بهناز اشتري، وكيل دادگستري درباره شرايط طلاق توافقي به ايسنا اظهار مي‌دارد: در طلاق توافقي براساس ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب مجمع تشخيص مصلحت نظام در سال 71 زوجيني که قصد جدايي از يکديگر را دارند بايد از طريق دادگاه مدني خاص اقدام کنند و دفاتر ثبت طلاق نيز تنها حق ثبت طلاق‌هايي را دارند که براي آن‌ها گواهي عدم امکان سازش صادرشده باشد.

وي مي‌افزايد: قبل از تصويب اين ماده واحده زوجين به دفاتر ثبت طلاق مراجعه مي‌کردند و به ثبت واقعه طلاق مي‌پرداختند ولي پس از آن بايد به دادگاه مدني خاص و اکنون دادگاه خانواده مراجعه کنند و دادخواست طلاق توافقي به خاطر صدور گواهي عدم امکان سازش به منظور ثبت و اجراي صيغه طلاق ارايه دهند.

اشتري مي‌گويد: در دادخواست طلاق توافقي کليه مسايل مالي اعم از مهريه، نفقه، سرپرستي فرزندان با توافق زوجين مشخص مي‌شود. داوران در نظريه‌ي داوري اين موارد را به دادگاه اعلام مي‌کنند و دادگاه گواهي عدم امکان سازش صادر مي‌کند و وارد رسيدگي ماهيتي و بررسي علت جدايي طرفين نمي‌شود و معمولا طلاق توافقي خيلي سريع صورت مي‌گيرد.


وي با بيان اين‌که طلاق توافقي موجب افزايش آمار طلاق مي‌شود، ادامه مي‌دهد: در بسياري موارد زوجين با بروز کوچکترين اختلاف به راه حل‌هاي قضايي فکر مي‌کنند و اينکه به صورت توافقي از هم جدا شوند.


گاهي زنان براي رهايي از مهلكه‌اي كه در آن قرار دارند به طلاق توافقي تن مي‌دهند

اشتري در خصوص بذل حق از سوي زنان در طلاق توافقي عنوان مي‌كند: در طلاق توافقي همه موارد براساس توافق زن و شوهر است اما در موارد بسياري زن براي رهايي از مهلکه‌اي که در آن قرار دارد از حقوق خود صرف نظر مي‌کند و حتي گاهي مردان به دادگاه مراجعه نمي‌کنند بلکه يک وکالت‌نامه به منظور انجام طلاق به همسرشان مي‌دهند و زن به دادگاه مراجعه کرده و خود را مطلقه مي‌کند.

داوودي در پاسخ به اين سوال که آيا اطاله‌ي دادرسي در طلاق يک طرفه موجب رواج طلاق توافقي نمي‌شود، اظهار مي‌د‌ارد: زن و شوهر پس از صحبت با بزرگ‌تر‌هاي خانواده و والدين به اين نتيجه مي‌رسند که جدايي بهتر از يک زندگي جنجالي است و هر دو طرف توافق پيدا مي‌کنند و اين به مساله‌ي اطاله‌ي دادرسي يا سرعت طلاق توافقي ربطي ندارد و اگر مردي راضي به طلاق نباشد زن نمي‌تواند يک طرفه تقاضاي طلاق توافقي دهد يا بالعکس.


اعتياد از مهم‌ترين دلايل درخواست طلاق است

قاضي شعبه‌ي 254 دادگاه خانواده، اعتياد را يکي از دلايل طلاق توافقي و غيرتوافقي در محاکم خانواده مي‌داند و مي‌گويد: اعتياد از قديم در کشور وجود داشته و در دوره‌هاي مختلف به صورت مقطعي مبارزات سخت و خشني با آن شده اما بعدها متوجه شدند که چنين مبارزاتي نمي‌تواند موثر باشد و کمي در برخورد با اين معضل مدارا شده و معتاد را بيشتر به ديده بيمار نگاه کردند تا مجرم.

رضايي مي‌افزايد: اعتياد با هر ديدي که بنگريم يکي از عوامل اضمحلال و انهدام خانواده است زيرا فرد معتاد از حيث روحي-رواني و جسمي در حال تخريب قرار دارد و نمي‌توان از او به عنوان انسان کامل و جامع‌الشرايط نام برد و به او تکيه کرد.

وي عنوان مي‌کند: فرد معتاد مسلما اغلب به عنوان يک فرد بيکار و ناتوان در تامين مخارج خانواده و بعضا به عنوان يک انگل و مزاحم خانواده شناخته مي‌شود و به ندرت فرد معتادي پيدا مي‌شود که بتواند از عهده تمام وظايف و تکاليف خود برآيد.

رضايي مي‌گويد: اعتياد نه تنها از نظر رواني فرد را از حالت تعادل خارج مي‌کند و به يک موجود بي‌خاصيت و بي‌اراده تبديل مي‌کند بلكه کم‌کم از قدرت و توان کار کردن و تحصيل معاش باز مي‌دارد، قدرت جنسي او را کم مي‌کند که اين خود از موجبات اختلافات خانوادگي و اضمحلال خانواده است و در نهايت خانواده‌ها و زنان ايراني با وجود صبر و حوصله‌اي که دارند تا حدي مي‌توانند شرايط را تحمل کنند وگرنه چاره‌اي جز مراجعه به محاکم و درخواست طلاق ندارند.


خانواده درگير با تامين حداقل‌هاي زندگي چاره‌اي جز طلاق ندارند


يکي از عوامل بهره‌مندي از امکانات ناچيز کميته‌ي امداد مطلقه يا فاقد زوج بودن است

رضايي، دومين دليل طلاق را بيکاري و ترک انفاق مي‌داند و يادآور مي‌شود: در حالي‌که زنان و خانواده‌هاي ايراني اغلب بسيار سازگار و حاضر به سازش به شرط تامين حداقل امکانات و نيازهاي مادي‌شان هستند اما وقتي در تامين همان حداقل‌ها با مشکل مواجه مي‌شوند و به هر سازماني مراجعه مي‌کنند نتيجه‌اي نمي‌گيرند، چاره‌اي جز طلاق ندارد.

وي اضافه مي‌کند: يکي از معضلاتي که در حال حاضر خانواده‌ها در طلاق به آن استناد مي‌کنند بحث بهره‌مندي از کمک‌هاي مالي سازمان‌هاي حمايتي مانند کميته امداد و بهزيستي است مثلا يکي از عوامل و فاکتورهاي بهره‌مندي از امکانات ناچيز کميته‌ي امداد اين است که زن، مطلقه يا فاقد زوج باشد و توجهي به اين مساله نمي‌كنند که اگر قرار باشد به صرف معتاد بودن شخص، زن را مجبور کنيم که طلاق بگيرد، در اين‌صورت با مشکل مواجه خواهيم بود و بخش عظيمي از خانواده‌ها به دليل همين قانون و مانع، مجبور به طلاق مي‌شوند درحالي‌که اگر کمي قانون را اصلاح کنيم و امتيازات خاصي براي آن‌ها در نظر بگيريم و قائل شويم که معتاد بيمار است ممکن است اين مشکل تا حدودي تخفيف اثر يابد و از اين شرايط بغرنج درآيد.


سوءمعاشرت، مداخله غيرمنطقي اطرافيان و عدم تفاهم اخلاقي و فرهنگي از دلايل درخواست طلاق است

رضايي، سومين دليل طلاق از سوي زوجه را سوءمعاشرت و سوءرفتار يا رفتارهاي غيرمتعارف از سوي زوج عنوان مي‌كند و مي‌افزايد: مداخله‌ي غيرمنطقي اطرافيان نيز مي‌تواند موثر باشد در حالي‌كه اگر مردم خيرخواه و واسطه‌اي براي استمرار زندگي زوجين باشند مي‌توانند با صحه گذاشتن بر بعضي اعمال و رفتارهاي مشکوک و مبهم طرفين خيلي از مسايل را حل کنند.

وي با اشاره به اين‌كه مورد ديگر نيز عدم تفاهم فرهنگي و اخلاقي زوجين است، مي‌افزايد: در ازدواج‌هاي سنتي به علت رفت‌وآمدها و شناخت‌هاي کلي که خانواده‌ها از قبل داشتند به شناخت از يکديگر اعتماد مي‌كردند و مي‌توانستند بر اساس آن تصميم بگيرند در نتيجه راه کلاهبرداري و حقه بازي و اغفال يکديگر كمتر باز بود اما الان اين شرايط وجود ندارد.

رضايي مي‌افزايد: الان افراد با يك برخورد ساده اجتماعي در محل کار، ايستگاه اتوبوس، محيط کار، مسجد و غيره ممکن است با يکديگر آشنا شوند و اين باعث شده که شناخت زوجين در بدو زندگي خيلي کم باشد و بعد از ازدواج احساس کنند اين تضاد غيرقابل تحمل خواهد بود. كساني كه هنگام تحقيقات طرف مشاوره قرار مي‌گيرند اگر انسان‌هاي صادق و راستگويي باشند بخشي از اشتباهات حل خواهد شد و تعداد طلاق‌ها پايين خواهد آمد.

وي همچنين خاطرنشان مي‌كند: درست است ارتباط دختر و پسر به طور نامشروع ممکن است مشکلاتي ايجاد کند اما از نظر قانوني و فقهي راه حل‌هايي هست که ضمن اينکه احترام و عزت خانواده‌ها حفظ شود، زوجين هم به صورت کنترل شده دوراني را با هم داشته باشند که بتوانند حتي‌الامکان شناختي از کليات و اوصاف اصلي شخصيتي يكديگر به دست آورند و اگر اين شرايط را هر چه غني‌تر و معتبرتر کنند از خطاي کمتري برخوردار خواهند بود و ميزان مراجعه زوجين را براي طلاق کاهش دهند.

به گفته رضايي، تعدادي از قوانين حمايتي هست که فقط زماني شخص را مجاز به بهره‌مندي از امتيازات مي‌داند که امتيازات از طريق اوصافي که آنها تعيين مي‌کنند به افراد تعلق بگيرد يعني شرايط از پيش تعيين شده قانوني وجود دارد كه براي آن‌که مادر بتواند بچه‌ي خود را تحت پوشش قرار دهد و از امتيازات بيمه و امتيازات استخدامي خود بهره‌مند کند حتما بايد کفالت او را برعهده بگيرد مثلا شرط کفالت اين است که خانم مطلقه و شوهر او فوت کرده باشد تا بتواند از امتيازي بهره‌مند شود يا براي معافيت فرزند از خدمت كه برخي خانواده‌ها مراجعه مي‌كنند وقتي مادر طلاق مي‌گيرد پسرخود را کفيل قرار مي‌دهد و او را از خدمت معاف مي‌کند يا در بهره‌مندي از زوجه بي‌سرپرست شرط شده که حتما يا زوج فوت شده باشد يا زوجه مطلقه باشد اين موارد از مهم‌ترين دلايل درخواست طلاق در دادگاه خانواده از سوي زوجه مي‌تواند باشد.

وي با بيان اين‌که دلايلي نيز وجود دارد که به طور مطلق در اقليت بسيار پاييني قرار مي‌گيرند ولي يکي از عوامل و معضل‌هاي موجود اجتماعي در طرح دعواي طلاق هستند، مي‌گويد: ازدواج مجدد مرد به صورت غير قانوني اعم از صيغه يا دائم، امراض و بيماري‌هايي که به طور معمول بين زوجين پديدار مي‌شود و جدايي‌ها از جمله اين موارد است كه برخي جدايي‌ها به اختيار زوج صورت مي‌گيرد مثل ترک منزل يا مسافرت طولاني که باعث اختلال در زندگي و ارکان آن مي‌شود اما برخي اجباري است مثل محکوميت به حبس و مفقودالاثرشدن‌ها. آنچه مسلم است هم شروط ضمن عقد و هم مصاديق عسروحرج به اين موارد توجه داشته و مورد استناد و توجه خانواده‌ها قرارمي‌گيرد و با شرايط اين گونه جدايي‌ها درخواست طلاق مي‌کنند که اگر شروط ضمن عقد تحقق يافت حکم طلاق صادر مي‌شود.

وي با بيان اين‌که در پرونده‌هاي طلاق اغلب چند مورد از اين عوامل وجود دارد، اظهار مي‌دارد: اي کاش همه مردم همان‌طوري که در زمان وقوع عقد براي مشورت مراجعه مي‌کنند، زماني نيز که احساس کردند سوهان روح هم شده‌اند براي اينكه رفتارهاي نامتعارف و درگيري و پرخاش‌هاي آن‌چناني بين آن‌ها پيش نيايد از طلاق توافقي استفاده كنند.


بايد مشاوره خانوادگي قبل از طلاق اجباري شود

اشتري نيز درخصوص راهكارهاي پيشگيري از وقوع طلاق توافقي اظهار مي‌دارد: به دليل عدم رسيدگي ماهيتي در دادگاه بايد مشاوره‌ي خانوادگي قبل از طلاق توافقي اجباري شود و مشاور خانوادگي بايد نظر دهد که ادامه زندگي زوجين امکان‌پذير نيست و بر مبناي آن حكم طلاق صادر شود حتي در نظام "کامن لا" نيز اگر چه ازدواج توافقي ميان زوجين است ولي توافق نمي‌تواند مبناي طلاق باشد.

اين وكيل دادگستري، اجباري شدن مشاوره خانوادگي قبل از ازدواج را پيشنهاد مي‌دهد و مي‌گويد: بايد دفاتر ازدواج بر اساس نظريه مشاوره خانوادگي اقدام به ثبت ازدواج كنند تا حداقل آمار طلاق کاهش يابد.

معاون رييس کل دادگستري و معاون مجتمع قضاي خانواده دو نيز تاكيد مي‌كند: وجود مراکز مشاوره تاثير بسزايي درکاهش اختلاف خانوادگي و طلاق توافقي خواهد داشت.

داوودي درباره‌ي تاثير مراکز مشاوره در کاهش مسايل خانوادگي اظهار مي‌دارد: در اين مراکز شخص ثالث بي‌طرفي وجود دارد كه نظرات مشورتي و علم مشاوره دارد و مي‌تواند آن‌ها را راهنمايي کند و به توافق خوبي برساند.

رضايي خاطرنشان مي‌كند: براساس فرمايش بزرگان طلاق مغضوب‌ترين فعلي است که خداوند آن را حلال کرده است اما همين مساله را نيز مي‌توان با رفتار منطقي و عاقلانه به يک نقطه شيرين در زندگي تبديل كنيم و اين‌كه زوجين وقتي درمقابل هم قرار گرفتند حداقل حرمت همديگر را حفظ کنند نه اين‌که با درگيري‌هاي بي‌مورد و رفتار نامتعارف کمترين انگيزه را براي حفظ احترام متقابل بين خودشان و خانواده‌هايشان از بين ببرند.
 
 
   
       
نظر شما در مورد این خبر
نام
 
نظر
 
 
  
       
نظر کاربران در مورد این خبر :
مهدی گرامی
نام :
 
عالیست از زحمات بی شائبه شما کمال تشکر را دارم
نظر :
 

مانتره
نام :
 
بسار عالی و سپاسگزاریم
نظر :
 

یه دوست
نام :
 
این قوانین ناقص است (از نظر ماهیت
)
نظر :
 

مليحه
نام :
 
سايت بسيار خوبي است اينكه معلوماتتان را به صورت رايگان در اختيار ديگران قرار مي‌دهيد جاي سپاس فراوان دارد
نظر :
 

حميد سليماني
نام :
 
خوب
نظر :
 

عرفان
نام :
 
مختصر و مفید بود. متشکرم
نظر :
 

بهار
نام :
 
خيلي جالب بود
نظر :
 

محمد
نام :
 
خوب بود
نظر :
 

سميه
نام :
 
چرا راجع به روند طلاقي كه از جانب مرد باشد توضيحي نداديد (چه مدتطول ميكشد)
نظر :
 

آراميس
نام :
 
به نظر من طلاق توافقي يكي از بهترين راهها ست. درسته كه زندگي با هزار اميد و آرزو شروع ميشه ولي وقتي نمي شه ادامه پيدا كنه بهتره كه بدون دردسر تموم شه
نظر :
 

فرشته
نام :
 
عالی بود
نظر :
 

مهرزاد
نام :
 
میشه بهتر از اینم باشه
نظر :
 

مهسا
نام :
 
ممنونم یه هر حال.ولی مراحل طلاق توافقی را توضیح می دادین نه نظرتون را.
نظر :
 

s.m
نام :
 
bayad maraheh ghanoni ro mineveshtid
نظر :
 

جواد
نام :
 
خیلی بهم کمک کرد ممنون
نظر :
 

جواد 2
نام :
 
ممنون از راهنمائيهاي خوبتون
نظر :
 

رها
نام :
 
سلام
ممنون از اطلاعات خوب و مفیدتون
اگر میشه در مورد چگونگی حزانت بچه توسط مادر هنگام طلاق
و زنی که همسرش شکاک هست و آزار روحی میکنه چطور میتونه حق طلاق داشته باشهو حقوقش رو از دست نده مثل مهریه و حزانت بچه
نظر :
 

زهرا
نام :
 
با سلام
باتشکر از اطلاعات مفید ارائه شده در سایت
آیا در صورت داشتن سوالهای متعدد ارسال جواب به ایمیل شخصی امکان پذیر میباشد یانه؟
zh.khademi2007@ yahoo.com
نظر :
 

دل شكسته
نام :
 
اي كاش از اول هيچكس ازدواج نميكرد
نظر :
 

مرصادنوازش
نام :
 
جالب بود ممنونم
نظر :
 

فرزاد
نام :
 
عالی
نظر :
 

مصطفي
نام :
 
با تشكر از راهنمائي هاي عاليتون
نظر :
 

مریم
نام :
 
خوب بود مرسی.
نظر :
 

محمد سعیدی
نام :
 
بسیار مثمر ثمر واقع شد
نظر :
 

شهره
نام :
 
بسیار متین و منطقی است زندگی با دوستی طلاق با احترام
نظر :
 

نفیسه
نام :
 
مردهای معتاد با خودخواهی شون جامعه و نظام خانواده را به گند کشیدند.لعنت به هرچی آدمه معتاده.
نظر :
 

ارکیده
نام :
 
تقریبا جامع بود ولی لطفا درباره مردی که می خواد بی جهت زنشو طلاق بده در حالی که زن با هزار امید وارد زندگی شده هم صحبت کنید به خصوص که اگه توی دوران نامزدی باشه. زن حقی نداره؟ ترجیح میده اختلافات با مشاوره و گذشت حل بشه . ولی آیا واقعا ممکنه؟؟؟؟؟
orkide66@gmail.com
نظر :
 

سوزان
نام :
 
منم دارم توافقي از همسرم جدا ميشم.اينقدر خسته ام كه ميخوام زودتر تموم بشه و ديگه هيچوقت نبينمش.
نظر :
 

علی صادقی
نام :
 
از این سایتها بایستی زیاد شود مخصوصا ماجراهای واقعی نگاشته شود در مورد اینکه بایستی قبل از ازدواج مشاوره ودقت شود شکی نیست ولی متاسفانه نهادینه نشده بایستی بگویم متاسفانه اقوام و اشنایان اکثرا مهارت لازم برای شناسایی افراد غریبه را ندارند وحتی افراد نزدیک را به خوبی نمیشناسند بهتر است مراکز اموزش مهارت های زندگی به شدت بیگیری شود مثلا خانمی که در خانواده زن سالار است بایستی روشن برایش شود که این قانون و عرف نیست که زن تصمیم گیرنده باشد اگر نمیتواند بایستی با خواستگار خود شرگ کند ولی متاسفانه اکثرا افراد خود را هم اغفال میکنند چه برسد به افراد دیگر بنابر این معتقدم که افراد مورد اعتمادی با اجازه وتایید دولت مطالب زیاد وگسترده ای از وقایع زندگی مخصوصا ازدواج ها ونتایج ان انتشار دهند ویا ماجراهای واقعی با صحه افراد گفته شده در دسترس قرار گیرد
نظر :
 

سجادكلانترى
نام :
 
مطالب جالبى بودامابهتره جزييات انجام مراحل رومخصوصابه آنهايى كه جدايى شون در دوران عقدصورت مىگيره
شرح بديد
نظر :
 

یارداد
نام :
 
کاش اصلا طلاق این معنی نداشت و زن و مرد ها از هم جدا نمی شدن.
کاش اصلا منافق ای در زمین زنده نمی بود.
نظر :
 

سعیده
نام :
 
چرا درباره طلاق در دوران نامزدی مطلبی درج نشده؟
نظر :
 

مهران
نام :
 
بیشتر توضیح دهید
نظر :
 

ناهید
نام :
 
خیلی خوب بود
نظر :
 

رکسانا
نام :
 
کاش در مورد طلاق توافقی در دوران عقد ومیزان مهریه و جزییات ان بیشتر نوشته بودید
نظر :
 

arezu
نام :
 
ali bud
نظر :
 

نازنین
نام :
 
کاش قبل از ازدواج بیشتر فکر می کردیم که حالا نخواهیم مهر طلاق بهمون بخوره
نظر :
 

شقايق
نام :
 
لطفا بفرماييد زن ميتواند مهريه وحضانت فرزندش راازشوهر داعم الخمر خود بخواهد
نظر :
 

جلال
نام :
 
اطلاع رسانی خوب بود واگر مثل نظر خواهی کادری بعنوان پرسش و پاسخ بود خیلی بهتر بود. متشکرم
نظر :
 

رضا
نام :
 
به نظر بنده در طلاق توافقی دیگر معرفی داور به دادگاه کار زایدی است . زیرا که وقتی دو نفر به آن درجه از شعور رسیده اند که باهم توافق کنند و از هم جدا شوند ، می توانند نسبت به تعیین تکلیف مهریه ، نفقه ، ....اقدام کنند. به نظر می آید که این یک عامل دست و پاگیر باشد ، در ضمن در این زمانه آدم دلسوز کمتر پیدا می شود که آن را بع عنوان داور معرفی کرد. با تشکر.
نظر :
 

شروین
نام :
 
سلام از زحمات شما متشکرم و خیلی ممنون از اطلا عاتی که در سایت گذاشتیت
نظر :
 

فرهاد
نام :
 
خيلي متشكرم از راهنماييها و پيشگيري هاتون
نظر :
 

سعید
نام :
 
بابا زندگی چقد دنگو فنگ داره منم هیچ وقت فکر نمی کردم فکر طلاق به سرم بزنه ولی الان فکر خودکشی از دست زنم دارم با وجود اینکه من 3 ماه عقد کردم .
من همسرم رو دوست دارم و بهش عشق میورزم در حالی که او از من متنفره و این موضوع من رو روانی کرده برام دعا کنید please
نظر :
 

نازنین
نام :
 
نامزدم در خواست طلاق کرده و من طلاق نی خواهم ولی اون راضی به سازش نیست و مهریه من نیز اعندالاسطاعه حال من منتظر برگه اظهاریه دادگاه هستم قبلش خواستم شما من را راهنمای کنید که ایا میتوانم توست دادگاه دوباره یه فرست دیگه برای زندگی با نامزدم داده شود یا نه
نظر :
 

مريم
نام :
 
خيلي خوب بود اي كاش جوان ها قبل از ازدواج به همه مسائل فكر مي كردند مخصوصا" دخترها براي فرار از خونه پدري تن به ازدواج نمي دادند يا پسرها براي فرار از حرف مادر و فاميل و با فكر زندگي مشترك رو شروع مي كردند كاش جامعه ديد مثبت تري به يك زن مطلقه داشت تا زن ها بهتر مي تونستن تصميم بگيرند نه اينكه زندگي بي عشق و نكبتي شونو تحمل كنند تا كسي به چشم بد بهش نگاه نكنه
نظر :
 

صدف
نام :
 
طلاق توافقی چند ماه طول میکشه معمولا برای مهریه و مسائل مادی همه چی باید توافقی باشه مثلا اگه مرد بگه هیچی نمی دم می تونه نده.یا در توافقی هم از حقوق زن دفاع میشه.
نظر :
 

سر در گم
نام :
 
اگه زن آدم بخواد توی دوران عقد دائمی(محضری) به علل گوناگون مثل اطو نبودن لباس،واکس نخوردن کفش و هزاران دلیل اینجوری بحواد از شوهرش که دارای شغل آبرومند، خانه ، ماشین و موقعیت اجتماعی، خانوادگی خوب و سالم
جدا بشه، تکلیف چیه ؟
اینم جالبه که بدونین در مدت 6 ماه عقد مرد اجازه هیچگونه تماس جنسی رو نداشته !!!
از جمله مشخصات این زن : ولخرج بودن زیاد،حساسیت زیاد ،مغرور و لجبازی زیاد، گوش نکردن به حرف و نصیحت بزرگترها و حتی خانواده خودش ، توقعات زیاد از شوهر، اهمیت داشتن کار و درس خودش(دانشجو) نسبت به زندگی و ....
نظر :
 

ساسان ظهیری
نام :
 
بسیار بر محتواست،در مورد بنیان خانواده ها و عرف و ارزشهای جامعه بحث شود.
نظر :
 

ليوه
نام :
 
جالب بود؟! آره جالب بود!
نظر :
 

سميه
نام :
 
شوهرم خيلي بد دهن و بد ذات.چند بار بخشيدمش ولي حالا ديگهنمي تونم.فردا مي رم دادگاه.برام دعا كنيد.
نظر :
 

سعید
نام :
 
بسیار سنجیده است دیگر جای برای اعتراض و مشاجره وتوهین بین زوجه باقی نمیماند چرا که شاهد فردی بیطرف است
نظر :
 

مهدی
نام :
 
بنظر من اعتقادات شرعی و عرفی ما در روابط زن مرد همینطور که میتونه باعث تحکیم خانواده بشه میتونه باعث ازدواج های کور بشه. من و همسرم هر دو معتقدیم ولی برای شناخت بیشتر فرصتی نداشتیم و ازدواج ما هم به روش سنتی بود ابتدا علاقه ای بهش نداشتم ولی الان چرا اما مشکل اینه که بعد از عروسی رفتار اون کلی عوض شد در رابطه با حرفها و معاشرت با خانواده من و خود من . زندگی جهنم شده مثلا در مورد ظرف ها یا هر چیز بی ارزش دیگه که باهاش میام صحبت کنم عکس العمل انعالی نشون میده و کار رو به دعوا و نهایتا خانواده من میرسونه آدم خوبیه ولی من دیگه زندگی کردن باهاش رو عذاب بیشتر میدونم از طرفی هم چون مهریه رو با اصرار من 14 سکه بسته وجدانم هم قبول نمیکنه گیر افتادم نمیدونم چه شکری بخورم
نظر :
 

محمد رضايي
نام :
 
سلام.سايت خوبي بود به اطلاعاتم افزوده شد.ممنونم
نظر :
 

باران
نام :
 
ازتون تشکر میکنم لطفا در مورد طلاق توافقی بیشتر توضیح بدید
نظر :
 

علیرضا
نام :
 
منم دارم از زنم جدا میشم ولی دارم دیوونه میشم.من بخاطر بیکاری و بیپولی دارم ازش جدا میشم که آزادو رها بشه ویه زندگی تازه و خوبو شروع کنه اون لیاقتش یه زندگی خوبو مرفه نه زندگی نکبت بارو سگی من
نظر :
 

لاچین
نام :
 
خوب بود
نظر :
 

علیرضا
نام :
 
کامل نیست
نظر :
 

کمند
نام :
 
منم دارم طلاق میگیرم با اینکه خیلی دوسش دارم ولی نمیسازیم این سایت بهم کمک کرد ممنون
نظر :
 

اسير سرنوشت
نام :
 
اي كاش هيچ وقت بزرگ نمي شدم تا ازدواج كنم و الان تو 19 سالگي به دنبال طلاق باشم !
نظر :
 

سردوراهي
نام :
 
مهمترين دلايل طلاق از نظر من:
پرتوقع بودن خانم ها(در مسائل مالي و جنسي!!!) -نبود وفاداري و حس مسئوليت در خانومها- لج و لج بازي- تن ندادن خانمها به كار خانه- چشم و همچشمي هاي بي خود-استقلال طلبي و...
خانواده خانم اول ميگن فقط با ايمان وسالم باشه بسه اما بعد كه ميبينن اي نشرايط رو دار چي ميشه!!!! خوب داماد خونه داره ؟ ماشين داره؟ خوش تيپه ؟چقد سواد داره؟ و...
نظر :
 

سمیه
نام :
 
خوب بود
نظر :
 

منیر روحانی
نام :
 
بحث قابل تاملی میباشد ولی گاهی اوقات طلاق توافقی از سر لجبازی میباشد وچون خانواده ها ی زوجین از ابتدا مخالف این پیوند بوده اند با وجود علاقمندی زوجین ارام ارام بروز اختلافات بخاطر خانواده ی دو طرف بیشتر می شود
نظر :
 

مرمر
نام :
 
یه سوال آیا درطلاق توافقی که دردوران عقد میباشد پرده بکارت راتست میکنند شوهرم مجبورم کرد که رابطه کامل جنسی داشته باشیم حالا میخوام ازش جداشم ولی میترسم قضیه پرده بکارت را خانوادم بفهمند راهنماییم کنید
نظر :
 

علی
نام :
 
مرسی بابت هم راهنمایی ، هم مشاوره و هم توضیحاتی که با روشن نمایی همراه هست توی مطالبتون
نظر :
 

فرهاد
نام :
 
وقتي زندگي تونو شروع ميكنيد حداقل يكبار با طرف مقابلتون دعوا كنيد.تمام آيندتون براتون روشن ميشه.بد دهني،گذشت،مال دوستي،محبت،بي معرفتي،حرفهاي درون،تمام مشكلات به زبون مياد.
اين كارو بكنيد تا زندگي آيندتون تباه نشه.نترسيد
نظر :
 

محمد
نام :
 
سلام
خسته نباشید
لطفا به جای این همه صغری کبری بافتن در مورد طلاق توافقی، بنویسید چطور میشه طلاق توافقی گرفت.
با تشکر
نظر :
 

دراکولا
نام :
 
آدم ازدواج نکند بهتر است
نظر :
 

دراکولا
نام :
 
با ازدواج موافق نیستم
نظر :
 

زينو
نام :
 
بيشتر توضيح دهيد
نظر :
 

نفیسه
نام :
 
لطفا"درمورد حضانت بچه های بالای 13سال و وجود پدری که شیشه مصرف میکنه روان پریش است و پرونده بیمارستان روانی داره بنویسید
نظر :
 

سعید
نام :
 
بدنیست بهتر از این میتواند هم باشد
نظر :
 

سارا
نام :
 
عالی بود؟
نمیدونم میتونم سوال مطرح کنم یا نه؟ولی مشکلم اینه که شوهرم تازگیها تا هرچی میشه میگه طلاقت میدم والان هم قراره این کار رو بکنه البته خودش میگه نمیخوام و نمیدونم چه کنم؟از کجا باید جواب رو ببینم
نظر :
 

مونا
نام :
 
اگه مواردي كه توي تفاهم نامه از طرف مرد نوشته شده انجام نشه گواهي صادر ميشه؟
مپلا اگه قراره مبلغي از داراييها به زن پرداخت بشه؟
يعني قبل صدور حكم بايد انجام بشه ديگه؟
لطفا مكي منو راهنمايي كته؟
نظر :
 

سولماز
نام :
 
از قبل ازدواج عاشق همسرم بودم ولی بابت این عشق همیشه تحقیر شدم چون میدونه من بیشتر دوستش دارم تازگی ها سر هر چیز کوچیک می گه می خواد طلاقم بده راستش منم دیگه خسته شده ام و دنبال راه حل با این سایت آشنا شدم
نظر :
 

گرفتار
نام :
 
خلاصه كلام برادرخانم بنده وبه طور كلي خانواده خانمم خوشبختي را ازم سلب كرده و زنم را دوست دارم اما ايشان پافشاري به طلاق داردومن هيچ گاه طلاق نخواهم داددر صورت ارجاع به دادگاه و اجراي مهريه با توصيف اينكه بنده حقوق بكيرم بايستي چگونه از خودم دفاع نمايم كه بيشتر دلم به حال فرزندم ميسوزه داره ميره به مدرسه اگه مادر بچه هاراببينه اين طفل معصو چه حالي خواهد داشت خواهشنا راهنماي كنيد
نظر :
 

مراد
نام :
 
ضمن عرض سلام وخسته نباشیدبابت اطلاع رسانی جامع وکاملتان"بنظر بنده طلاق توافقی یعنی فرارازبه بن بست رسیدن
نظر :
 

ماشالله
نام :
 
توضیحات عالی بود
نظر :
 

زر
نام :
 
ای کاش ازدواج نمی کردم
نظر :
 

علی
نام :
 
چقدر عالی بود که ازدواج و طلاق به راحتی و بدون دردسر مثل کشور های غربی بود. افسوس
نظر :
 

زهرا
نام :
 
من هم تصمیم به طلاق توافقی دارم(6ماه از عقدم و 5ماه از عروسی ام می گذرد
نظر :
 

zahra
نام :
 
عالی بود متشکرم
نظر :
 

امیررضا
نام :
 
با تشکر
سایت بسیار جالب و آموزنده ایی بود
نظر :
 

یکتا
نام :
 
سلام-زندگیتان بادوام-کاش من میشدشماره تلفنی می بود تا با شما صحبت کنم.باتشکر
نظر :
 

ندا
نام :
 
سلام ممنون از راهنمايياتون.من 1 سالو 2 ماهه نامزد كردم و حالا 3ماهه جدا شديم.حالا من ميخوام جدا شم ولي ميخوام زودتر شناسنامم پاك شه.مهرو ... نميخواماينقدر اذيت شدم از طرف خانواش كه فقط ميخوام شناسناممو پاك كنم و ازش جدا شم.ميخوام بدونم اگه نامزدم طلاقم نده من ميتونم طلاق بگيرم.
نظر :
 

مسافر
نام :
 
در موردی که شوهران بعد از ازدواج توانایی کمی برای امیزش جنسی دارند مثلا ماهی یکبار و در صورتیکه نیاز زن هفته ایی یکبار باشد بطوریکه عنان از دست بدهد و باعث رابطه نامشروع گردد شرایط طلاق چگونه است ------مسافر دانشجوی حقوق
نظر :
 

ابوذر
نام :
 
سلام منم اززن عقدکرده ام راضی نیستم گیر کردم برام دعاکنید
نظر :
 

ماهان
نام :
 
یک علت رایج طلاق عدم صداقت زبانی و شخصیتی افراد قبل از عقد است مخصوصا خانمها تا قبل از عقد با کمالات بعد عقد دیو هفت سر می شوند مهریه هم که طبق مد کمتر از 500سکه حرامه تا مشکلی پیش میاد میخاد مهریه رو به اجرا بگذاره بهتره جامعه قبول کنه برای شناخت منطقی و قانونی به افراد قبل از ازدواج فرصت داده بشه تا فرصتی در شوراهای حل اختلاف
نظر :
 

مهرسا
نام :
 
با تشکر شما رو به خدا حتماً تاکید کنید قبل از عقد مشاوره الزامی باش (مثل قبل از طلاق) که الان الزامی شده .من 5 ماه عقد کردم قبل از عقد می ترسیدم و شناخت درستی از فرهنگ طرف مقابلم نداشتم .خانواده ها هم که فقط عقد را پیشنهاد می دن بدون نامزدی.. درست .نامزدی خیلی مهمه.....
بازم از مطلب شما ممنونم
نظر :
 

ح.
نام :
 
بسبار عالی بود 0 تشکر
نظر :
 

يك پزشك عمومى
نام :
 
سايت خوبىست. من راغب شدم از فردا براى طلاق توافقى اقدام كنم.
با تشكر
نظر :
 

سحر
نام :
 
ایا در دوران عقد بدون تمکین مرد میتوان مهریه را به اجرا گذاشت
نظر :
 

نازنين پدرام
نام :
 
من در اوج بيچارگي سر به سايت شما زدم ولي هنوز مطالبتون رو نخوندم به هر حال ازتون ممنونم كه حداقل يه دلخوشي واسه ما درماندگان شدين دعام كنين كه واقعا احتياج دارم
نظر :
 

الناز
نام :
 
22ساله من دارم از کسی که دوسش دارم جدا میشم با وجد یک بچه 4ساله
نظر :
 

رعنا
نام :
 
کاش خانواده ها کمتر در مسایل ما زن وشوهر ها دخالت میکردن تا مجبور به طلاق نشیم دمطالبتون عالی بود
نظر :
 

محمد
نام :
 
در ایران اغلب ازدواجها از روی عطش جنسی کاذب میباشد در اینده منتظر بهران شدید وجامعه کثیف باشید
نظر :
 

مهدي
نام :
 
«اين‌كه زوجين وقتي درمقابل هم قرار گرفتند حداقل حرمت همديگر را حفظ کنند» اين جمله بسيار زيبا و پرمفهوم است.چون با بي حرمتي حداقل هيچ چيزبه دست نمي آرودند.اما ممكن است چيزي را از دست بدهند وبرمشكلا ت آنها افزوده شود.
نظر :
 

سحر
نام :
 
سلام
منم امروز بعد از 5 سال زندگی شوهرمو قانع کردم بریم از هم طلاق توافقی بگیریم
اما من نمیدونم چرا دادگاه فکر میکنه بچه ایم بعد از 5 سال زندگی باید بریم مشاوره بعد از 3 جلسه و ... اینقده لفتش میدن
ما حتماً میدونیم داریم چیکار میکنیم که درخواست به دست اومدیم سراغشون و این سه ماه چی بود که باید صبـر کنیم
در ضمن یکی گفته بود دلایل طلاق: توقع بالای خانومهاست و چشم و هم چشمیو ... نه برادر اینجوری نیست شما آقایون هم کم سهمیم نیستید تو این قضیه یه کم به خودتون بیاید و ببینید مشکل اساسی کجاست؟؟؟؟؟؟
نظر :
 

محسن ا
نام :
 
ممنون ولی اگه شرایطو کاملتر بگین بهتره -خیلی از موارد که باعث جدایی و منجر به طلاق توافقی میشه گفته نشده مثل اختلاف سلیقه ها -اختلاف فرهنگ- ودرک نکردن همدیگر زوج ها ویا مشکلی که واسه خود من پیش اومده شهر محل سکونت-تشکر
نظر :
 

ندا
نام :
 
من تا بحال حتی تو شرایط سخت احترام گذاشتم ولی توی این روزگار هیچوت نمیشه اینقدر صادق ومودب باشیم چون حقمون ضایع میشه
نظر :
 

پاییز
نام :
 
به این نتیجه رسیدم که ازدواج بدترین اتفاق زندگیه
نظر :
 

ب
نام :
 
جزئیات حقوق زن بیان نشده است
نظر :
 

نسترن
نام :
 
نامزدی درفرهنگ ما که فقط صحبته هیچ مشکلی را حل نمیکنه من 5ماه نامزد بودم ولی باوجود ارزشهایی که مابرامون مهمه وپایبندهستیم هیچی نشون داده نمیشه الان بعد از 3عقد فهمیدم که ....فقط مشاوره قبل عقد میتونه کمی بیشتر کمک کنه
نظر :
 

مينا
نام :
 
91/08/24بايکى عقدکردم اين بزرگترين اشتباه زندگيم بود هر روزو هر شب دارم تاوان اين اشتباهو ميدم
بعد3ماه عقد کارم به جدايى کشيده الان بعد 1سال دارم توافقى جداميشم
هروقت نزديک دادگاه ميشم پاهام سست ميشه يه اشتباه ساده منو نابود کرد
نظر :
 

رسول
نام :
 
مطالبتون عالی بود.اگرهیچ مشکلی باخانمتون نداشته باشیدولی بگه چرانیم ساعته بهم زنگ نزدی ودادوبی دادوبی احترامی کنه وزنگ بزنه به فامیلاتونوگریه کنه و... .آیابه نظرشمااین زن کمبودنداره؟دیوونه نیست؟بگیدمن باهاش چکارکنم؟
نظر :
 

سعید
نام :
 
متشکرم واقعا الی بود ممنون
نظر :
 

وحید
نام :
 
من واسه فرار از تنهای ازدواج کردم الاام6ماه نامزدم ولی از همون روز اول متوجه شدم که اشتباه انتخاب کردم باورتون نمیشه تا الاا حتی نتونستم یه شاخه گل به همسرم هدیه کنم.حالا داریم توافقی جدا میشیم ولی خانوادم منو بخاطر طلاق از خونه انداختن بیرون خیلی تنها شدم خیلی من تنهای رو دوست ندارم ازش میترسم
نظر :
 

وحید
نام :
 
راستی فراموش کردم بگم من فقط19سالم که حالا باید لکه سیاه طلاق بیاد تو شناسنامه من و طرفم.
نظر :
 

يك متقاضي
نام :
 
بيشتر افرادي كه به سايت وارد ميشوند
به دنبال اطلاعات جزء به جزء و مراحل انجام كار و چگونگي ارائه مدارك و مستندات انجام طلاق توافق هستند.
مثلا در مرحله اول چگونه و به كجا بايد
مراجعه كنند و چكونه دادخواست ارائه
دهند و در دادخواست چه بنويسند .
و مراحل قانوني آن چيست ؟و چه راههاي ديگري دارند .
نظر :
 

نام :
 
فقط طلاق می خوام خسته شدم
نظر :
 

رقیه
نام :
 
بهترین کاری بودی عالیه
نظر :