به سايت وكالت خوش آمديد :: صفحه چاپ
آيين نامه جديد قانون مشاغل سخت و زيان آور ابلاغ شد
با تصويب هيات وزيران، آيين نامه اجرايي قانون مشاغل سخت وزيان آور ابلاغ شد.

به گزارش روز دوشنبه دبير خانه شوراي اطلاع رساني دولت ، هيات وزيران بخشهايي از آيين نامه اجرايي مشاغل سخت و زيان‌آور را اصلاح كرد كه براساس اين مصوبه كارهاي سخت و زيان آور كارهايي است كه در اثر اشتغال بيمه شده تنشي به مراتب بالاتر از ظرفيت‌هاي طبيعي ( جسمي و رواني ) در وي ايجاد مي شود كه نتيجه آن بيماري شغلي و عوارض ناشي از آن باشد .

براساس اين مصوبه مشمولين قانون '' نحوه بازنشستگي جانبازان انقلاب اسلامي ايران و جنگ تحميلي ومعلولين عادي و شاغلين مشاغل سخت و زيان آور - مصوب۱۳۶۷ و اصلاحات بعدي آن'' و همچنين مشمولين قانون ''حفاظت در برابر اشعه - مصوب ۱۳۶۸ و اصلاحات بعدي آن'' تابع قوانين و مقررات مربوط خواهند بود .

اين مصوبه مي‌افزايد تعيين سخت و زيان آور بودن مشاغل حسب در خواست كارگر ، كارفرما ، تشكل‌ها ، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي ، وزارت كار و اموراجتماعي و سازمان تامين اجتماعي در هر كارگاه با بررسي سوابق ، انجام بازديد و بررسي شرايط كار توسط كارشناسان بهداشت حرفه‌اي وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي و بازرسان كار وزارت كار و امور اجتماعي و با تاييد توسط كميته‌هاي بدوي و تجديد نظر استاني موضوع اين آيين نامه انجام مي‌گيرد .

همچنين كارفرمايان مكلفند شاغلين در كارهاي سخت و زيان آور را حداقل سالي يكبار به‌منظور آگاهي از روند سلامتي و تشخيص بهنگام بيماري و پيشگيري از فرسايش جسمي و روحي آنان توسط مراكز بهداشتي و درماني مورد معاينه قرار داده و نتيجه را در پرونده‌هاي مربوط ضبط و يك نسخه از آن را به سازمان تامين اجتماعي ارايه نمايند.

بر اين اساس سياستگذاري كشوري كارهاي سخت و زيان آور موضوع اين آيين نامه و رسيدگي به درخواست كميته‌هاي بدوي و تجديد نظر استاني و همچنين نظارت و هماهنگي بر فعاليت كميته‌هاي مذكور در اين آيين نامه به عهده شوراي عالي حفاظت فني است .

براساس اين مصوبه ، به منظور تطبيق و تشخيص مشاغل سخت و زيان آور براساس ضوابط و سياست‌گذاري هاي شوراي عالي حفاظت فني و مقررات مربوط ، كميته‌هاي بدوي و تجديد نظر استاني هر كدام با پنج عضو اصلي و پنج عضو علي البدل براي مدت سه سال منصوب مي‌شوند .

اين مصوبه مي‌افزايد: علاوه بر كارهاي سخت و زيان‌آور مشخص شده طبق مصوبات شوراي عالي حفاظت فني و موارد تاييد شده توسط كميته‌هاي استاني، مشاغلي كه در ندامتگاه‌ها و زندان‌ها مستقيما با زنداني ارتباط دارند و مشاغلي كه مستقيما در مراكز روان درماني با بيماران رواني مرتبط هستند و خبرنگاري.نيز سخت و زيان‌آور شناخته مي‌شوند.

براين اساس ايام تعطيلات هفتگي و رسمي،مرخصي استحقاقي، مرخصي استعلاجي و تمام يا قسمتي از خدمت نظام وظيفه در جبهه‌هاي نبرد حق عليه باطل يا حضور داوطلبانه در جبهه ، دوران اسارت يا محكوميت سياسي كه بيمه شده بر اساس آن به عنوان آزاده شناخته شده باشد به عنوان سابقه اشتغال در كارهاي سخت و زيان آور محسوب مي‌گردد.

براساس اين مصوبه چنانچه بيمه شده بيش از دوماه به هر منظور از مرخصي بدون حقوق استفاده كرده يا اخراج ،استعفاء ،انفصال و بازخريدي مشروط بر اينكه حداكثر تا دو ماه در مجموع در فواصل اشتغال به كارهاي سخت و زيان آور داشته باشد توالي اشتغال او را از بين برده و موجب تناوب اشتغال وي مي‌گردد.

همچنين افرادي كه حداقل بيست۲۰ سال متوالي يا بيست و پنج سال متناوب سابقه پرداخت حق بيمه در مشاغل سخت و زيان‌آور مربوط به قبل از تاريخ تصويب قانون را داشته باشند و يا در آينده شرايط مذكور را احراز نمايند يا چنانچه كميسيونهاي پزشكي قبل از رسيدن بيمه شده شاغل در كارهاي سخت و زيان‌آور به سابقه مقرر ، فرسايش جسمي و روحي وي را ناشي از اشتغال به كارهاي سخت و زيان‌آور تشخيص و تاييد نمايند، بيمه شده مي‌تواند درخواست بازنشستگي خود را به سازمان تامين اجتماعي تسليم نمايد.

براساس اين مصوبه كارفرما مكلف است پس از احراز شرايط بازنشستگي بيمه شده شاغل در كارگاه وي، طبق اين آيين‌نامه معادل چهار درصد ميزان مستمري برقراري بيمه شده نسبت به سنوات اشتغال او در مشاغل سخت و زيان‌آور را كه توسط سازمان تامين اجتماعي محاسبه و مطالبه مي‌گردد به طور يكجا به سازمان ياد شده پرداخت نمايد.
http://www.vekalat.org/public.php?cat=1&newsnum=987245
چاپ شود